Prethodni članak
Sljedeći članak

'U Kumrovcu ćemo izgraditi najveći centar za prodaju traktora u Europi'

Boštjan Milat (37) iz susjednog slovenskog Sedlarjeva pokrenuo je nedavno u kumrovečkoj gospodarskoj zoni tvrtku MIBO 1983 d.o.o. koja se bavi prodajom rabljenih traktora uvezenih iz europskih zemalja


Bavimo se kupnjom, prodajom i servisom poljoprivredne mehanizacije. U Sloveniji tvrtka djeluje već 19 godina, a sad smo se odlučili proširiti i na hrvatsko tržište. Ovdje u Kumrovcu vidim dobre uvjete za razvoj, jer je dobra, frekventna lokacija i mislim da će posao dobro ići. Uglavnom se oglašavamo putem internetskih oglasa i zasad smo prodali oko 12-13 traktora kupcima iz svih dijelova Hrvatske, ali i Bosne, Srbije te Makedonije – kaže Boštjan Milat, vlasnik tvrtke MIBO 1983 d.o.o.koja je ovog proljeća kupila dvije parcele u kumrovečkoj poslovnoj zoni u Razvoru, gdje je, sudeći prema obećavajućem početku, vrlo uspješno pokrenula trgovinu rabljenim traktorima.

 

'Uskoro kreće gradnja dvije hale'

U Sloveniji tvrtka ima zaposlenih osam radnika, a u Kumrovcu je u planu zaposliti ih oko desetak. – Sve ovisi o razvoju posla. Uskoro kreće gradnja dvije hale: jedne prodajne, a druge proizvodne gdje će se sklapati poljoprivredna mehanizacija. Namjeravamo napraviti radionicu gdje ćemo sklapati vlastite traktorske prikolice te sastavljati i popravljati poljoprivredne strojeve i pripadajuće priključke. Ako će svi ići prema planu namjera nam je ovdje u Kumrovcu imati oko 400 traktora za prodaju, čime će Kumrovec postati najveći prodajni centar rabljenih traktora u Europi. Mislim da bismo ovaj cilj mogli ostvariti kroz 3 do 4 godine, naravno, ako neće biti nepredviđenih okolnosti kao što je bila pandemija korona virusa– otkrio nam je svoje planove Milat.

'Povećavanje zaposlenosti i jačanje gospodarstva'

Načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt zadovoljan je što je kumrovečka gospodarska zona uhvatila novi zamah.

 

– Jako je značajna stvar da smo u našoj gospodarskoj zoni osim tvrtke Štefan d.o.o. uspjeli dobiti i drugog gospodarstvenika. Bilo je tu puno stvari koje su se morale poklopiti jer te dvije parcele su već ranije bile prodane prijašnjem vlasniku, koji se nažalost na tim parcelama nije izgradio. Zbog toga je te parcele Općina Kumrovec otkupila natrag te ih prodala Boštjanu koji je ovdje pokrenuo posao. Jako smo zadovoljni odrađenim poslom iako nije bilo jednostavno u doba krize. Boštjan kao vlasnik ima jako veliku želju da pokrene taj posao i da ga stavi na višu razinu, što smo mi u Općini prepoznali i podržali. Nadamo se da će seu skorije vrijeme, kada osim prodaje traktora zaživi i proizvodni pogon zaposliti i nekoliko naših ljudi i da ćemo na taj način povećati zaposlenost i jačati gospodarstvo na našem području – rekao je načelnik Općine Kumrovec.

'Sljedeće godine izgradnja tvornice za tekućine za hemodijalizu'

Šplajt je najavio i sljedeće investicije u gospodarskoj zoni. – Imamo investitora koji je već kupio parcelu i koji ovdje namjerava raditi tekućine za hemodijalizu. Imao sam nekih upita, pa želim i ovom prilikom naglasiti kako je riječ o čistoj i potpuno ekološki prihvatljivoj industriji. Ova firma, koja bi se trebala početi graditi sljedeće godine planira zaposliti 20 - ak radnika s našeg područja, pretežno žena, što za Kumrovec svakako puno znači – zaključio je Šplajt.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook