Prethodni članak
Sljedeći članak

Naplata parkiranja u Krapinskim Toplicama od 1. lipnja

Počinje naplata parkiranja u Krapinskim Toplicama


Počinje naplata parkiranja u Krapinskim Toplicama i to od 1. lipnja. Prva zona je ona kod crkve i ondje će se parking plaćati preko pretplatnih karti čija redovna cijena iznosi 200 kuna, dok je cijena povlaštene 150 kuna. Moći će se kupiti i redovna godišnja karta u prvoj zoni i ona iznosi 2000 kuna, dok je povlaštena 1500 kuna.

Druga parkirna zona se nalazi iza zgrade općine, a cijena jednog sata je 4 kune dok dnevna karta iznosi 50 kuna. Redovna mjesečna karta u drugoj zoni iznosi 150 kuna, dok povlaštena mjesečna karta stoji 50 kuna. Redovna godišnja karta za drugu zonu stoji 1500 kuna, a povlaštena godišnja parkirna karta 500 kuna.

Treća parkirna zona je ona kod aleje, cijena jednog sata parkinga stoji 3 kune, dok je cjelodevna karta 40 kuna. Redovna mjesečna karta u trećoj parkirnoj zoni iznosi 100 kuna, a povlaštena 50 kuna. Cijena redovne godišnje karte je 1000 kuna, a povlaštene 500 kune.

Moguće je imati povlaštenu parkirnu kartu. Uvjeti su da fizička osoba mora imati prebivalište u općini Krapinske Toplice (kao dokaz potrebno je priložiti osobnu iskaznicu ili uvjerenje MUP-a), ako je zaposlenik Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, Klinike Magdalena, Specijalne bolnice za ortopediju i traumatologiju Akromion ili Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice. Vozilo mora biti registrirano na ime te osobe i mora imati valjanu prometnu dozvolu. Što se tiče pravnih osoba, one moraju koristiti poslovni prostor na području općine Krapinske Toplice i imati registrirano vozilo na ime pravne osobe. Iz komunalnog poduzeća Eko aleja je rečeno da u prvom tjednu neće biti strogih naplata dnevnih parkirnih karata kako bi se mještani i ostali imali vremena informirati te pribaviti sve što je potrebno oko naplate.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook