Prethodni članak
Sljedeći članak

U Čistoći počeli pregovori između radnika i šefova! Radnici: 'Spremni smo prekinuti štrajk ako se riješi pitanje koeficijenata'


U Čistoći traju pregovori između predstavnika Gradske uprave, Zagrebačkog holdinga i radnika, koji su treći dan u štrajku i ne odvoze otpad, tražeći povećanje koeficijenata za najniže plaćene radnike i vozače, javlja Index.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je da će Uprava Zagrebačkog holdinga danas prijaviti sudu nezakoniti štrajk radnika Čistoće, a troškove plaća radnika koji nezakonito štrajkaju neka snose sindikati, što iznosi 100.000 eura dnevno.

Tomašević je pozvao radnike da se vrate na posao jer je pet njihovih zahtjeva prihvaćeno, a o šest zahtjeva je Uprava Holdinga spremna pregovarati u najkraćem roku.

Ako se vrate na posao, sankcija za radnike neće biti, a njihove plaće za vrijeme nezakonitog štrajka trebaju snositi sindikati, poručio je.

Radnici ističu da su spremni prekinuti štrajk odmah ako se riješi pitanje koeficijenata, inače neće izaći na teren.

Sindikati su pak poručili Tomaševiću da troškove štrajka radnika Čistoće neće snositi sindikati, jer nisu ni organizirali štrajk, prenosi Index.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook