Prethodni članak
Sljedeći članak

U četvrtak otvorenje reciklažnog dvorišta u Donjoj Batini

Pogledajte u videu kako izgleda novo reciklažno dvorište


Kako bi educirao svoje građane o odgovornom ponašanju prema okolišu te unaprijedio sustavno gospodarenje otpadom, Grad Zlatar osigurao je sredstva za izgradnju reciklažnog dvorišta i provedbu informativno-edukativnih aktivnosti u razdoblju od listopada 2020. do listopada 2022. godine. Projekt je sufinanciran iz Kohezijskog fonda, a njegova ukupna vrijednost je 4.575.557,30 kuna, od čega je 3.706.619,83 kuna bespovratnih sredstava.

Svečano otvorenje reciklažnog dvorišta u Donjoj Batini bit će u četvrtak 6. listopada, a dvorište se prostore na 3600 metara kvadratnih, raspolaže s 19 kontejnera zatvorenog tipa volumena sedam metara kubičnih, tri eko kontejnera, jedna preša za kartonsku ambalažu, dva kontejnera volumena 1,5 metara kubičnih, tri klimatizirana natkrivena spremišta te tri rolokontejnera ukupnog volumena 32 metra kubična za glomazni otpad.
Izgradnjom reciklažnog dvorišta želi se ispuniti uvjete usklađivanja s europskim direktivama o otpadu te se očekuje da će u roku jedne godine biti prikupljeno 35 tona odvojenog otpada.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook