Prethodni članak
Sljedeći članak

U četiri godine Županija za rad udruga i organizacija civilnog društva uložila 27 milijuna kuna

Dodijeljeni su ugovori udrugama u području prevencije zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva. Potporu je ostvarilo 56 korisnika u ukupnom iznosu od 600.332 kuna


Danas je u Krapini održana dodjela ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na županijske potpore za su/financiranje programa i projekata u području prevencije zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva.

Pravo na potporu ostvarilo je 56 korisnika u ukupnom iznosu od 600.332 kuna. S obzirom na epidemiološke mjere, potpore će simbolično preuzeti 11 korisnika.

Zamjenica župana Jasna Petek rekla je da je natječaj bio otvoren od 1. veljače do 3. ožujka ove godine, a pristiglo je 59 prijava. Tri nisu zadovoljile administrativnu provjeru, pa je 56 udruga ostvarilo potporu. Maksimalni iznos financijskih sredstava koji se mogao govoriti je 30.000 kuna. Udruge koje su ostvarile potporu, najmanji iznos je 5.000 kuna, a najveći iznos je 29.000 kuna. Iznimno, jedna udruga je ostvarila i manji iznos, jer je tražila manje sredstava. - U odnosu na prošlu godinu, koja je bila malo drugačija, ovu godinu smo se s natječajem pokušali vratiti u normalu. Ukupni iznos smo ponovno stavili na 600.000 kuna, kao i prethodnih godina dodatno se bodovalo zapošljavanje ili nastavak zapošljavanja. Bodovali smo psoebno projekte koji su predviđeni za korisničku skupinu djece s teškoćama u razvoju ili osobe s invaliditetom – rekla je Petek te istaknula da je kroz posljednje 4 godine Krapinsko – zagorska županija znatan dio sredstava uložila u financiranje rada udruga i organizacija civilnog društva. - Godišnje smo izdvajali oko 5,5 milijuna kuna, a proteklih nekoliko godina to se penje na 27 milijuna kuna. Iznimno nam je važan rad udruga i organizacija civilnog društva u našoj zajednici, jer u onom dijelu kada prestanu mogućnosti institucija, javnih ustanova i formalna pomoć, nastupate upravo vi, udruge i organizacije civilnog društva, koje svojim programima i projektima činite da život u KZŽ bude kvalitetniji i bolji. Hvala vam na tome – zahvalila je zamjenica župana.

U ime korisnika sredstava obratila se Liljana Mužar, predsjednica Udruge osoba s intelektualnim poteškoćama iz Krapine koja je zahvalila Krapinsko – zagorskoj županiji na potpori koju dobivaju svih ovih godina te rekla kako će sredstva utrošiti za njihove klubove u kojima njihovi korisnici uče i stječu vještine.

- Hvala vam na svemu što činite i što nas na neki način educirate i motivirate da svi zajedno stvaramo novi sustav vrijednosti i bolje društvo. Takva kampanja bi trebala trajati 365 dana u godini i u nju bi trebali biti svi uključeni. Ako smo mi jedan mali kotačić da se odnosi u društvu promjene, onda sam ja sam ja sa svojim timom zadovoljan – rekao je župan Željko Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook