Prethodni članak
Sljedeći članak

GFUK pod zvijezdama zagorskih muzeja i dvoraca

Od 5 lokacija u kojima MHZ imaju svoje muzejske prostore u 3 mjesta će se predstave u sklopu Glumačkog festivala igrati na otvorenom


Tragom ovogodišnjeg pomicanja termina Glumačkog festivala u Krapini i po Zagorju za čim boljim epidemiološkim uvjetima i želji za igranjem predstava na otvorenim prostorima na sam početak ljeta pokrenuta je suradnja Kulturne udruge GFUK, Muzeja Hrvatskog zagorja i općina Gornja Stubica, Kumrovec i Desinić te grada Klanjca.

Od 5 lokacija u kojima MHZ imaju svoje muzejske prostore u 3 mjesta će se predstave u sklopu Glumačkog festivala igrati na otvorenom. U petak 25. lipnja dolazi nagrađivana “Nagradom hrvatskog glumišta mladom dramskom umjetniku” monodrama HULIGAN oroslavskog glumca Matije Šakoronje u produkciji Male scene iz Zagreba na terasu dvorca Oršić u Gornju Stubicu, koja će biti i ujedno prvi program u sklopu manifestacije Ljeto u dvorcu Oršić koju uz MHZ tradicionalno organizira TZ područja općine Gornja Stubica i grada Donje Stubice. S istom predstavom naš će Zagorec (koji u Krapini u sklopu festivala igra 19. lipnja najpopularnijeg Podravca Dudeka u Gruntovčanima) gostovati u petak 2. srpnja pored rodne kuće Josipa Broza u Etno selu Kumrovec.

U nedjelju 27. lipnja gradsko kazalište iz Velike Gorice Scena Gorica u dvoru Veliki Tabor će izvesti svoju proslavljenu komediju I ŽIVJELE SU SRETNO?! sa četiri poznate glumice mlađe generacije. U petak 18. lipnja u gradu prahistorijskog neandertalca i vrhunski uređenog mu Muzeja popularni GFUK otvara svoje 14. izdanje u Festivalskoj dvorani novom komedijom Adam scene iz Zagreba ŠUND NAŠ SVAGDAŠNJI, a istom predstavom će 30. lipnja zabaviti publiku u Domu kulture u Klanjcu gdje znamo da MHZ vode Galeriju Antuna Augustinčića.

Ovim putem organizatori zahvaljuju MHZ, TZ područja Gupčev kraj kao i općinama Gornja Stubica, Kumrovec i Desinić te gradu Klanjcu koji financijski podržavaju gostovanja u svojom sredinama i suorganizatori su 12. godine GFUKA I PO ZAGORJU!

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook