Prethodni članak
Sljedeći članak

Izgradnja parkirališta i uređenje željezničkog kolodvora Đurmanec

Đurmanec je posjetio predsjednik Uprave HŽ INFRASTRUKTURE Ivan Kršić


Općina Đurmanec već duže vrijeme u suradnji sa HŽ infrastrukturom d.o.o. Zagreb provodi radnje na realizaciji projekta izgradnje i uređenja parkirališta sa ugibalištem za autobuse (autobusnom stanicom) na platou kod Željezničkog kolodvora Đurmanec, na kojem se planira urediti cca 100 parkirnih mjesta (PARK & RIDE).

Danas je po pitanju realizacije tog projekta, Đurmanec posjetio predsjednik Uprave HŽ INFRASTRUKTURE Ivan Kršić, s kojim je usuglašena predmetna investicija, koju će većim dijelom sufinancirati HŽ INFRASTRUKTURA.

Predsjednik Uprave HŽ INFRASTRUKTURE najavio je početak izgradnje drugog mosta na dionici pruge Đurmanec-Hromec-Lupinjak, kao i obnovu zgrade Kolodvora Đurmanec, a također je usuglašen projekt daljnje izgradnje šetnice od OŠ Đurmanec prema Hromcu, u pojasu uz željezničku prugu, gdje bi se uz servisnu cestu uz prugu uredila biciklističko – pješačka staza – šetnica, za što bi Hrvatske željeznice dale Općini Đurmanec kao investitoru pravo građenja na zemljištu u vlasništvu HŽ-a.

Također se razgovaralo o daljnjem uređenju - osiguranju željezničko-cestovnih prijelaza branicima na dionici pruge od Đurmanca do Lupinjaka.

Kršić je izjavio da će se sukladno Programu osiguranja ŽCP-a od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i HŽ INFRASTRUKTURE i Ministarstva unutarnjih poslova u narednom razdoblju krenuti u realizaciju istih.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook