Prethodni članak
Sljedeći članak

U 10 - AK OSNOVNIH ŠKOLA OTIŠLE KRIVE MASKE Župan: Ispričavam se roditeljima i ravnateljima, odgovornost je moja, morao sam provjeriti distribuciju

Žao mi je što se to dogodilo, ispravili smo to tijekom dana i sutra ujutro prije početka nastave
sve će škole dobiti odgovarajuće maskice. Ono što je bitno je da prema epidemiološkim uvjetima nismo napravili niti jedan jedini propust – objasnio je župan Željko Kolar.


Župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar održao je danas u Krapini konferenciju za medije na temu početka nove školske godine i podjele zaštitnih maski, odnosno kako bi pojasnio nejasnoće i medijske natpise o lošim maskama za učenike zagorskih škola, koje je naručila Županija kao osnivač.

 

-Nažalost, prilikom distribucije dogodila se jedna greška, tako da su u 10 –ak osnovnih škola djelomično otišle krive maske i od njih smo dobili primjedbe. U 20 osnovnih škola i sve njihove područne škole, a imamo ih 53, ravnatelji su se očitovali oko veličina maski jer smo ih to tražili i nisu imali nikakvih primjedbi. U svih devet srednjih škola nije bilo nikakvih primjedbi. Ravnatelji škola donijeli su odluku, s obzirom da se ne treba po preporukama učenicima nižih razreda uopće davati maske, prevelike maske podijeliti starijim učenicima i nas su o tome obavijestili. Mi smo odmah reagirali i dostavili druge maske. Moja isprika, jer je isključivo moja odgovornost. Morao sam provjeriti da li je distribucija provedena na pravi način. Ispričavam se svim roditeljima prije svega čija su djeca dobila maske neprimjerene veličine i naravno ravnateljicama i ravnateljima koje smo doveli u jednu nezgodnu poziciju. Žao mi je što se to dogodilo, ispravili smo to tijekom dana i zadnje škole će dobiti sutra ujutro prije početka nastave još ove manje maskice. Ono što je bitno je da prema epidemiološkim uvjetima nismo napravili niti jedan jedini propust – objasnio je župan Željko Kolar.

Na pitanje novinara župan je odgovorio da je za maske nabavljene od tri različita dobavljača i ovih 33000 platnenih maski utrošeno 190.416 kuna, a za 100.000 kirurških maski koje je Krapinsko - zagorska županija naručila ranije pripremajući se za školsku godinu, 122.000 kuna, odnosno 1,22 kuna po maski, što je dobra cijena. Plave maske su domaćeg proizvođa, poduzeća – Šatori Kontak Oroslavje, koji nastavljaju šivati količine koje je Županija naručila.

 

Župan je podsjetio na odluku da će za početak škole svakomu učeniku Županija osigurati po 2 maske, jednu na početku tjedna i drugu na kraju za sljedeći tjedan, jer se maske mogu prati i da za niže razrede osnovnih škola nismo bili ni dužni podijeliti maskice. - No, s obzirom na prijevoz do škole, odlučili smo ih nabaviti za sve – rekao je Kolar te pokazao tri vrste maski, za učenike nižih razreda, viših, za profesore te srednjoškolce. Župan je dodao i da su osigurali po jednu kiruršku masku za sve škole, ukoliko netko od učenika zaboravi svoju jer bez nje ne može ući u školu. Županija je osigurala, napomenuo je župan, vizire za profesore i pomoćnike u nastavi. Njih 800 podijeljeno je u petak. Za svaku školu Krapinsko - zagorska županija je pripremila i dezinfekcijska sredstva za ruke i čišćenje podova te ostalih površina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook