Prethodni članak
Sljedeći članak

Tužna vijest: Preminuo bivši igrač Dinama


Tužne vijesti dolaze iz glavnog grada Srbije Beograda, u kojem je u 81. godini preminuo legendarni napadač FK Sarajeva Boško Prodanović, javljaju mediji iz regije, prenosi Dnevno.hr.

Boško Prodanović je bio dio slavnog napadačkog trija velike generacije Sarajeva, koja je u sezoni 1966./67. godina donijela naslov prvaka Jugoslavije na Koševo.

Vahidin Musemić, Boško Antić i Boško Prodanović činili su napadački trio koji je bio nezaustavljiv te sezone i najzaslužniji su za povijesni naslov kluba iz glavnog gada BiH.

Prodanović je rođen 1943. godine u Otočcu na području tadašnje NDH, a prve profesionalne nogometne korake napravio je u Dinamu u sezoni 1963./64. godina, za kojeg nije nikada zaigrao, da bi nakon sezone otišao u Sarajevo.

Vrijeme u Sarajevu bilo je ovjekovječeno naslovom prvaka i finalom Kupa, u kojem je Sarajevo poraženo od Hajduka, da bi nakon sedam sezona Prodanović otišao u Radnički iz Kragujevca.

Nakon igračke karijere vratio se u Sarajevo i nekoliko puta je bio član stručnog stožera kluba, a za reprezentaciju bivše države upisao je jedan nastup.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook