Prethodni članak
Sljedeći članak

Tušek: Veliko Trgovišće je mjesto ogromnih potencijala i briga o njemu je briga o Hrvatskom zagorju u cijelosti

Saborski zastupnik Žarko Tušek posjetio Općinu Veliko Trgovišće


Kako bi se upoznao s projektima koji su u tijeku, ali i s problemima s kojima su suočeni stanovnici i općinska vlast, saborski zastupnik iz Krapinsko-zagorske županije Žarko Tušek, ujedno predsjednik Odbora za gospodarstvo Hrvatskoga sabora, posjetio je u ponedjeljak općinu Veliko Trgovišće gdje je održao radni sastanak s općinskim načelnikom Robertom Grebličkim.

Tušek je Grebličkom čestitao na velikoj podršci koju su mu na proteklim lokalnim izborima iskazali žitelji općine Veliko Trgovišće.
„Takva podrška svakako obvezuje i znači veliku odgovornost za načelnika, ali obvezuje i sve nas ostale koji predstavljamo neke druge razine vlasti da mu pomažemo u projektima koji su važni za općinu Veliko Trgovišće”, kazao je Tušek.

S načelnikom Grebličkim razgovarao je o nekoliko tema, među ostalim i o onima vezanim uz jačanje infrastrukture u poslovnim zonama. 'Razgovarali smo o mogućnosti zakonskog i podzakonskog okvir koji bi regulirao neiskorištena zemljišta u gospodarskim zonama i brže ih stavio u funkciju. To je domena koja je važna i saborskom Odboru za gospodarstvo, budući da su poslovne zone jedna od ključnih tema rada i našeg Odbora, istaknuo je Tušek dodavši da je Veliko Trgovišće mjesto ogromnih potencijala.

„Kapitalnim projektom elektrifikacije pruge Zaprešić-Zabok koji ide prema kraju, dobit će jednu sasvim novu komponentu. Općina Veliko Trgovišće imala je i ranije jaku razvojnu komponentu u kontekstu razvoja poslovne zone i gospodarstva, ali smatram da će se dolaskom pruge ovdje povećati intenzitet života, da će ovo biti mjesto gdje će se doseljavati mladi ljudi, mnoge mlade obitelji će stvarati svoj dom, a brojni će novi investitori ovdje graditi i stvarati. Takva je pozicija Velikog Trgovišća i briga o njemu je zapravo briga o Hrvatskom zagorju u cijelosti”, kazao je Tušek koji je u društvu Grebličkog obišao i druge kapitalne projekte poput Sportskog i Tematskog parka, a razgovarali su i o perspektivi gradnje školske sportske dvorane kod Područne škole u Dubrovčanu.

„Riječ je o odluci Vlade Republike Hrvatske sa sjednice održane u Krapini i to se priprema za Mehanizam za oporavak i otpornost. Uvjeren sam da ćemo te projekte zajedničkim radom i angažmanom iznjedriti u godinama koje dolaze. Puno je posla ispred nas i uvjeren sam da ćemo ga u velikom dijelu uspjeti realizirati”, zaključio je Tušek.

Načelnik Greblički istaknuo je kako smatra da bi predsjednik saborskog Odbora za gospodarstvo u velikoj mjeri mogao pomoći u rješavanju pojedinih problema.
„Prvenstveno je riječ o problematici gospodarskih zona, ne samo ovdje u Velikom Trgovišću, nego i u cijeloj Krapinsko-zagorskoj županiji, a mislim da i kolege u cijeloj Hrvatskoj imaju slične probleme. Radi se, naime, o zemlji privatnih vlasnika koja se godinama ne koristi i u nekim je slučajevima već više od deset godina praktički pustoš, a možda bi mogla imati korisnu namjenu. Treba iznaći rješenje da jedinice lokalne samouprave na neki način mogu uvjetovati privatnim poduzetnicima da tu zemlju stave u funkciju. Radit ćemo i dalje na tome, a saborski zastupnik Tušek obećao je svoju punu potporu, na čemu zahvaljujem”, rekao je Greblički.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Životinja (uočena je srna) na autocesti A6 između tunela TUHOBIĆ i tunela VRATA. Molimo korisnike za dodatan oprez. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti. Danas do 18:00 sati zbog održavanja automobilističk...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program