Prethodni članak
Sljedeći članak

Turnir sela pripao ekipi Tuhlja

Hercigonja: „Vidi se da je nedostajalo ovakvih društvenih događanja“


U nedjelju se u Tuhlju, nakon što dvije pandemijske godine nije održan, ponovno igrao tradicionalni prvomajski Malonogometni turnir sela Općine Tuhelj. Organizator ovog turnira u čast proslave Praznika rada je Društvo vinogradara, vinara i prijatelja dobrog vina Trs Tuhelj uz pokroviteljstvo Općine Tuhelj i Turističke zajednice Biser Zagorja.

Na igralištu OŠ Lijepa naša okupio se velik broj mještana, a u natjecateljskom dijelu nastupile su ekipe šest sela: Črešnjevca, Pristave, Prosenika, Svetog Križa, Tuheljskih Toplica i Tuhlja. Nakon razigravanja u skupinama zbog jakog pljuska utakmice za 3. i 1. mjesto odigrane su u dvorani, a najuspješnija ekipa bila je Tuhelj, ispred drugoplasiranog Prosenika i trećeplasiranog Svetog Križa. Najbolji strijelac turnira bio je Nikola Rusek iz Tuhlja s postignuta četiri pogotka.

Hercigonja: „Vidi se da je nedostajalo ovakvih društvenih događanja“

Proslava Praznika rada potom se preselila u Vatrogasni dom gdje je pehare najuspješnijima uručio načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja.

–Ovo je jedan tradicionalni događaj koji smo prakticirali dugi niz godina, a zbog nesretne korone ga zadnje dvije godine nismo mogli održati. Jako mi je drago da je jako velik odaziv. Iako, već po tradiciji, malo nam je problematično vrijeme, ali Trs Tuhelj se je dobro organizirao i, kako ovdje imamo lijepu školsku dvoranu, vrijeme nam nije moglo pokvariti ovaj malonogometni turnir naših sela. Posjećenost je jako dobra, nogomet je na vrhunskoj razini i sad se vidi da je nedostajalo ovakvih društvenih događanja. Nadam se da će nam ove godine epidemiološka situacija omogućiti da i dalje nastavimo sa svim našim planiranim događajima pa tako već mogu i najaviti naš tradicionalni turnir udruga koji će se održati povodom Dana državnosti, gdje je organizator Kulturno-umjetničko društvo Naša lipa Tuhelj uz pokroviteljstvo Općine Tuhelj i Turističke zajednice Biser Zagorja – zadovoljan je Turnirom sela načelnik Hercigonja.

Poslije sportskog dijela uslijedilo je druženje mještana uztradicionalni prvomajski grah te uz dobru kapljicu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook