Prethodni članak
Sljedeći članak

Tuhelj dobio umjetničku igraonicu, uloženo 450.000 eura

Radi se o igraonici smještenoj između recepcije i hotelskog restorana Lati, kojom dominira interaktivna Tube umjetnička instalacija.


Tuhi Green PlaNET nova je kids zona u Termama Tuhelj vrijedna oko 450 tisuća eura. Radi se o igraonici smještenoj između recepcije i hotelskog restorana Lati, kojom dominira interaktivna Tube umjetnička instalacija – kombinacija konopaca i mreža u prostoru koji je postavio svjetski poznati kolektiv Numen/ForUs, piše Poslovni dnevnik

“Investicija vrijedna oko 450 tisuća eura realizirala se u dvije faze, a uz Numen/ForUs na projektu su radile i dvije poznate domaće tvrtke, Regeneracija iz Zaboka instalirala je mrežu, dok je za građevinske radove bio zadužen MDK iz Velikog Trgovišća”, pojašnjavaju u Termama Tuhelj.

“Tube Tuhelj zamišljen je kao alternativni, slobodni, spiralni pravac kretanja kroz prostor. Umjetničke instalacije ovog tipa karakteristične su po integraciji promatrača u umjetnički objekt. Također, instalacije ove dimenzije i konstruktivne snage predstavljaju hibrid arhitekture i skulpture, potičući oslobađanje tijela od nametnutih datosti arhitekture, tvrdog i ravnog poda, zida i stropa”, ističe Nikola Radeljiković, koji je uz Svena Jonkea i Christoph Katzlera, dio Numen/ForUse dizajnerskog kolektiva.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook