Prethodni članak
Sljedeći članak

Tri djevojčice iz Zlatara trebaju topli dom

Novac za obitelj Bolšec prikupljat će se na poseban žiroračun otvoren u svrhu provođenja humanitarne akcije – IBAN: HR3623900011500170862, otvoren kod HPB d.d.


I dalje je u tijeku humanitarna akcija „Velikim srcem za topli dom“ u svrhu prikupljanja novčanih sredstava za obnovu i opremanje kuće obitelji Bolšec iz Zlatara. Podjsetimo, kuća obitelji Bolšec iz Zlatara još par godina neće izdržati, koliko je u lošem stanju. Tri prekrasne djevojčice, Petra, Valentina i Ivana, zaslužile su da odrastaju u boljim uvjetima, a njihovi roditelji Štefica i Tomislav, novu kuću sami ne mogu sagraditi. Stoga je Grad Zlatar pokrenuo humanitarnu akciju ‘Velikim srcem za topli dom’, a akcija traje i dalje.

- Socijalno vijeće Grada Zlatara je odobrilo, a Grad Zlatar platio 26.750 kuna vlastitih sredstava za projekt kuće obitelji Bolšec kako bi mogli krenuti prema realizaciji istog. Izrada projekta iznosila bi 40.625 tisuća kuna, ali 15 tisuća kuna je donacija tvrtke Brosig. Uređenje kuće bez rušenja i gradnje nove nije moguće zbog derutnog stanja. Prikupljeni iznos na računu još nije dovoljan za izgradnju nove kuće. Nakon izrade cijelog projekta i troškovnika krenut ćemo u kupnju građevinskog materijala, a vjerujem da će se naći zajedničke ruke da sve i završimo. Za sada je prikupljeni iznos na računu 71.821,40 kuna. U Župi je prikupljeno još 18 tisuća kuna koje se nalaze kod velečasnog. Također, imamo neke tvrtke koje su se javile za sudjelovanje u nekim građevinskim materijalima, a neki građani se javili i za namještaj. Po izradi projekta imat ćemo i konačan troškovnik koliko nam novaca nedostaje. Svaka vaša donacija ubrzat će izgradnju toplog doma za obitelj Bolšec. Hvala svima vama koji ste do sad pomogli – kaže gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek. Novčana sredstva prikupljat će se i dalje na poseban žiroračun otvoren u svrhu provođenja humanitarne akcije – IBAN: HR3623900011500170862, otvoren kod HPB d.d.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook