Prethodni članak
Sljedeći članak

Trenutačno je 26 pacijenata na respiratoru

Na pressici je također rečeno kako je je šesta žrtva koronavirusa muškarac 1936. godište te da je bio u teškom stanju


foto izvor: screenshot live Index.hr

Održana je pressica Nacionalnog stožera civilne zaštite. Objavljeno je da je 56 novozaraženih i da je ukupna brojka porasla na 713. Izliječeno ih je dosada 52. Ministar Vili Beroš je potvrdio da je preminula šesta žrtva koronavirusa. - Preminulo je sveukupno šest ljudi od virusa Covid-19. Tijekom jutra umro je bolesnik u KB Dubrava, bio je 1936. godište. Bio je teški bolesnik sa stanjem po moždanom udaru, a stanje se kompliciralo zarazom - kazao je Beroš. 

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić rekla je kako je trenutačno 26 pacijenata je na respiratoru. - Sve osobe koje su na respiratoru imaju teški oblik bolesti, većina može biti kritično. Očekujemo nažalost u Klininici još jedno stavljanje na respirator - kazala je Markotić. Dodala je kako se to može očekivati kod onih koji ne paze, a starije su osobe i kronični bolesnici.

U 14:20 se očekuje slijetanje aviona iz Šangaja u Zagreb s opremom, rekao je još Beroš. Nosi 13 tona zaštitne opreme, prenosi Index.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook