Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministar Božinović potvrdio je zarazu u zatvorskom sustavu

Sinoć je potvrđen pozitivan nalaz kod jednog službenika u zatvoru u Splitu, nije imao bliskih kontakata sa zatvorenicima


foto izvor: screenshot live Index.hr

Održana je pressica Nacionalnog stožera civilne zaštite RH. Ministar Božinović potvrdio je zarazu u zatvorskom sustavu. - Sinoć je potvrđen pozitivan nalaz kod jednog službenika u zatvoru u Splitu. On nije imao bliskih kontakata sa zatvorenicima, a od trenutka kada je saznao da treba biti testiran, 19 službenika zatvora u Splitu upućeno je u samoizolaciju 20. ožujka, a zatvorska vozila, zatvor i prostorije u kojima su oni bili dezinficirani su. Situacija je pod kontrolom - rekao je mnistar Davor Božinović i dodao da je 99 policijskih službenika u samoizolaciji, 25 je izašlo iz karantene, a četvero je pozitivno na koronu. Policija je primila 3402 dojave o kršenju izolacije, a utvrđeno su 893 osobe koje su kršile tu mjeru. Božinović je pozvao sve u izolaciji da se pridržavaju izdanih im mjera, dodavši kako je to razlog da će se situacija i dalje kontrolirati.

Capak je rekao kako prate odnos rasta novozaraženih Zagreba u odnosu na ostatak Hrvatske. - Zasad nema trenda povećanja. Zasad nema korelacije između potresa i povećanja broja novozaraženih, ali maksimalna inkubacija je 14 dana pa ćemo još malo pričekati s konačnim rezultatima - rekao je Capak, kako prenosi Index.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook