Prethodni članak
Sljedeći članak

Treće mjesto na 19. smotri učeničkih zadruga KZŽ za Učeničku zadrugu Radobojski guci i trpuci


U Zaboku je održana 19. smotra učeničkih zadruga naše županije. Najbolji zadrugari dobili su priznanje za svoj uspjeh, a među njima bili su i zadrugari Mija Mikša i Jan Cvetko predstavljajući Učeničku zadrugu Radobojski guci i trpuci.

Ove godine predstavili su se samo s jednom temom, a to je ZAGORSKI PURAN.  Izgled štanda, zadrugari u narodnim nošnjama, proizvodi na štandu privlačili su pozornost kamermana i svih nazočnih voditelja učeničkih zadruga. Miris puranjskih keksića, izgled i boja domaćih mlinaca, žakljeci, platnene torbe za butelje, puranjski škorljačeki, puranjska gnijezda, magneti za frižider, kuhinjska hadrica sa logom "Ja sam tvoj fan, ti si moj zagorski puran", plijenili su znatiželju nazočnih za receptima i pripremom keksića i mlinaca.

Bez imalo ustručavanja i s velikim ponosom, Jan je po "DOMAČI", na kajkavskome narječju objašnjavao kako se izrađuju, ali i "poharaju" mlinci, čime se hrani ZAGORSKI PURAN, te vrlo strpljivo opisivao svaki izloženi proizvod na štandu.

Mija je predstavila sekcije zadruge, objašnjavala što je deklaracija proizvoda, izlagala gdje su sve zadrugari do sada sudjelovali te ispričala kako je nastala Brošura Zagorski puran koja je također bila na štandu.

Tradicija, njegovanje baštine i kajkavskog narječja, kreativnost, upornost i trud zadrugara prepoznala je komisija i ova zadruga osvojila je treće mjesto te samim time pridonijela promociji škole i mjesta Radoboj.

S učenicima su bile učiteljice Maja Bolfek Šalković i Ivanka Švaljek koje s ponosom ističu da suradnja i zajedništvo svih učenika i djelatnika škole rezultiraju zavidnim postignućima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook