Prethodni članak
Sljedeći članak

Sjećate se lažnih poziva o postavljenom eksplozivu na lokacijama Zagrebu? Policija uhvatila počinitelja

Mobitelom zvao policiju te lažno prijavljivao postavljanje eksplozivnih naprava


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela „Lažna uzbuna“.

Sumnja se da je 18. travnja, oko 9.50 sati mobitelom  nazvao telefonski broj policije 192 te tom prilikom naveo da su u trgovačkom centru u Novom Zagrebu i pravosudnom tijelu koje se nalazi na dvije lokacije na području Novog Zagreba postavljene eksplozivne naprave nakon čega je prekinuo telefonski poziv. Trenutak kasnije poziv je, sumnja se, ponovio navodeći da je eksplozivna naprava, osim na objektima koje je prethodno spomenuo, postavljena i na području skupa poslovnih prostora u Novom Zagrebu.

Također se sumnja da je 28. travnja, nekoliko minuta iza podneva, osumnjičeni s istom namjerom ponovo u dva navrata nazvao policiju na broj 192 te oba puta naveo da je eksplozivna naprava postavljena u objektu pravosudnog tijela na području Novog Zagreba.

Na taj je način na hitno djelovanje primorao policijske službenike Policijske uprave zagrebačke iz više ustrojstvenih da poduzmu niz mjera i radnji s ciljem utvrđivanja istinitosti dojava, kojom prilikom je utvrđeno da su sve dojave lažne.

Iste večeri osumnjičeni je uhićen te doveden na kriminalističko istraživanje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu, piše PU zagrebačka.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook