Prethodni članak
Sljedeći članak

Treća humanitarna utrka grada anđela uz najveći broj trkača dosad

Pobjednici Simona Jambrošić i Antonio Gložinić


Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković u subotu su uz brojne sugrađane prisustvovali 3. humanitarnoj utrci grada anđela koja se održala u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Sportskog kluba SRD 315 Sjeverozapad i Funkcionalnog centra Active Vita, uz podršku Grada Varaždina. Utrka je okupila najveći broj sudionika do sad, a sav prikupljen iznos, više od 35 tisuća kuna namijenjen je Utočištu za žrtve obiteljskog nasilja Sveti Nikola. Iznos će se udvostručiti zahvaljujući donaciji varaždinske tvrtke Marlex.

 „Ovdje je danas puno sportaša i rekreativaca, odaziv na utrku je odličan, ali još je važniji humanitarni karakter utrke. Ukupno je bilo 517 prijava, a sav novac ide za naše Utočište za žrtve obiteljskog nasilja Sveti Nikola. Zahvaljujem se inicijatoru utrke Damiru Habijanu, SRD 315 Sjeverozapad, Active Vita, Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina i svima koji stoje iza organizacije ove manifestacije.“ – rekao je gradonačelnik. Naglasio je kako se i sam redovito bavi sportom, tenisom i nogometom stoga mu je bilo drago utrku aktivno podržati kao sudionik.

Damir Habijan, inicijator utrke iskazao je zadovoljstvo što se ova humanitarna utrka održava po treći puta i što je već postala tradicionalna. „Zahvaljujem Anici Sitar koja je dobri duh cijele ove organizacije, Marku Črljenecu i Marku Dugandžiću, nas četvero smo u zadnja dva mjeseca puno vremena posvetili za pripremu utrke. Vidim da iz godine u godinu ova utrka raste, i što se tiče sudionika u organizaciji i što se tiče sponzora. Drago mi je da se okupio ovako velik broj ljudi za jedan plemeniti cilj, ovaj put za Utočište za žrtve obiteljskog nasilja Sveti Nikola.“ – rekao je Habijan.

Anica Sitar iz Zajednice sportskih udruga naglasila je kako je utrka rekreativnog karaktera, a pozvani su i mlađi i stariji uz naznaku da se ruta može i prohodati. „Vremenski limit za savladavanje staze bio je 90 minuta i mislim da se tako svi mogu odazvati i završiti utrku bez obzira na trenutnu formu.“ – pojasnila je Anica Star.

Najbolji trkači na 3. humanitarnoj utrci grada anđela bili su:

ŽENSKA KATEGORIJA

1. Simona Jambrošić

2. Anica Sitar

3. Tihana Drumev

MUŠKA KATEGORIJA

1. Antonio Gložinić

2. Ivan Golub

3. Matija Tuđan

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook