Prethodni članak
Sljedeći članak

Pohod na Cesargrad za korisnike projekta Dnevni boravak 60+


Povodom Tjedna Crvenog križa, Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec proteklog četvrtka je organiziralo pohod na Cesargrad za korisnike projekta Dnevni boravak 60+.

Pod budnim okom voditeljice projekta Ane Jambrešić, 10-ak korisnica projekta krenulo je s parkirališta kod klanječke crkve na šetnju prema planinarskoj kući na Cesargradu.

Nakon nepunog sata laganog hoda u dobroj atmosferi kroz prekrasnu prirodu, korisnice su stigle na Cesargrad gdje ih je dočekalo osvježenje i roštilj. Nakon okrijepe održano je predavanje o zdravom načinu života, te važnosti kretanja i fizičke aktivnosti u 3. životnoj dobi koje je održala voditeljica projekta Ana Jambrešić. Domaćini iz HPD Cesargrad su prisutne upoznali s projektom Planinarenje za 60+ koji će se u narednom periodu provoditi u partnerstvu sa GDCK Klanjec, a namijenjeno je osobama starijim od 60 godina s područja Klanjca i okolnih općina. Kroz projekt će uz nekoliko edukativnih izleta biti i zanimljivih predavanja na temu zaštite prirode, prve pomoći u planini i drugih tema vezanih uz zdrav način života. Prepune pozitivnih dojmova korisnice su se u rano poslijepodne sretno vratile svojim kućama.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook