Prethodni članak
Sljedeći članak

Traži se novi izvođač radova na ribnjaku

Odlukom Poglavarstva, Općina Stubičke Toplice raskinut će ugovor s Vodoprivredom Zagorje o izgradnji ribnjaka u naselju


Odlukom Poglavarstva, Općina Stubičke Toplice raskinut će ugovor s Vodoprivredom Zagorje o izgradnji ribnjaka u naselju Jarki. Razlog takvoj odluci je neizvršavanje rokova izgradnje.

Naime, radovi na uređenju ribnjaka vrijedni oko 1,5 milijuna kuna, započeti početkom kolovoza prošle godine trebali su završiti u roku 120 dana, a iako je od tada prošlo više od pola godina završena je tek trećina radova na iskopu ribnjaka te trećina radova na uređenju nasipa. Stoga je kao jedino moguće rješenje predložen raskid ugovora s izvođačem te raspisivanje natječaja za novog izvođača što će nažalost ponovno odgoditi radove na otprilike mjesec dana.

Budući sportsko-rekreacijski ribnjak, koji će nadaju se u Općini ipak biti gotov ovo proljeće, prostirat će se na oko 15.000 četvornih metara, od čega će 8.000 četvornih metara biti po vodom. Jezero će biti duboko od dva do tri i pol metra.

Oko ribnjaka će biti uređeno parkiralište za pedesetak automobila. Na nasipima koji će okruživati jezero uredit će se šetnica s klupama, koja će stazom kroz obližnju šumu biti povezana s kapelicom sv. Katarine na Kapelščaku i dalje šetnicom s Parkom Maksimilijana Vrhovca s jedne strane, dok će s druge strane biti povezana s naseljem Lampuševo u centru Stubaka.

Jezero će se snabdijevati vodom iz potoka Lampuš i prema riječima načelnika Stubaka Vladimira Bosnara, bit će u vlasništvu Općine koja će ga dati ribičima na upravljanje i održavanje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook