Prethodni članak
Sljedeći članak

Traže se dvije godine zatvora za serijskog kradljivca kave iz trgovina u Zaboku


Fotografija je ilustrativnog karaktera i nije ni u kakvoj vezi s navedenim događajima

Općinsko državno ovdjetništvo u Zlataru podiglo je na tamošnjem Općinskom sudu optužnicu protiv 21-godišnjeg Oroslavčanina, koji je krao kavu u trgovinama u Zaboku te je potom prodavao u pola cijene kod željezničkog kolodvora.

Naime, kako stoji u optužnici, 21-godišnjak je u dva navrata u zabočkom Lidlu i Kauflandu ukrao veće količine kave. „Dana 25. kolovoza 2022., oko 15,35 sati, u Zaboku, Ulica Josipa Broza Tita 17, u nakani stjecanja tuđih stvari ušao je u trgovinu „LIDL“ u Zaboku, u kojoj je sa polica uzeo i za sebe zadržao četiri kartona kave „Jubilarna Frank“ (jedan kartona sadrži 24 komada vakuum pakiranje 250 grama), na način da ih je iznio iz trgovine kroz ulazna vrata, a pri tome ih nije platio, a čime trgovačko društvo „LIDL Hrvatska“ d.o.o. oštetio za novčani iznos od 2.399,04 kuna“, sadržaj je kojim je Općinsko državno odvjetništvo u svojoj optužnici opisalo prvu krađu kave.

Točno mjesec dana kasnije, 21-godišnji Oroslavčanin ponovno se odvažio na sličan čin, ovog puta u susjednom Kauflandu.

„Dana 25. rujna 2022. u vremenu od 16,50 do 17,00 sati, u Zaboku, Ulica Josipa Broza Tita 25, u nakani stjecanja tuđih stvari ušao u trgovinu „Kaufland“ u Zaboku te je s prodajne police uzeo i za sebe zadržao paket kave od 24 kave „Jubilarna Franck“ tzv. Cigla te još dodatnih 14 komada navedene kave, karton Nescafe instant“ kave odnosno 12 komada i karton od 12 komada vrhnja za kuhanje „Meggle“, sve ukupne vrijednosti 1.945,38 kuna te je sa navednim artiklima došao do info pulta, pričekao trenutak kada nema zaštitara i kad su se otvorila vrata portomata sa navedenim predmetima se udaljio, a da iste nije platio, čime je oštetio trgovačko društvo „Kaufland“ za novčani iznos od 1.945,38 kuna“, navodi se u optužnici.

Također, ODO dodaje kako je mladić sve ovo što se navodi u optužnici već priznao policiji, koja je to i sama utvrdila, budući ga je prepoznala na snimkama s video nadzora.

„Naveo da je da je otuđene predmete prodao u Zagrebu i u Zaboku, kod željezničkog kolodvora i to u pola cijene, a dobivenim novcem platio si je smještaj i hranu“, stoji u optužnici.

No, tužiteljstvo bi, prema svemu sudeći, za mladog lopova inače tražilo uvjetnu kaznu, no, kako je zbog prošlogodišnje krađe već sad „na uvjetnoj“, tužiteljstvo sada traži od suda da mu se opozove uvjetna kazna i da ga se za krađe u Lidlu i Kauflandu, kao i za kršenje uvjetne kazne, osudi na jedinstvenu kaznu od dvije godine zatvora.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook