Prethodni članak
Sljedeći članak

Tko će zasjesti u predsjedničku stolicu SDP-a? Pročitajte virtuozne odgovore Kolara i Hajdaš Dončića


Nakon što je predsjednik SDP-a Peđa Grbin jučer izjavio kako se više neće kandidirati za predsjedničku stolicu stranke, danas je  predsjednik Županijske organizacije SDP-a KZŽ Siniša Hajdaš Dončić izjavio kako će Predsjedništvo u tijeku dana donijeti odluku o tome kada će biti glavni odbor, onda će donijeti i pravila i datum izbora. Iako se razmišlja o sredini srpnja ili koncu rujna, istaknuo je kako ipak misli da je bolje da se izbori održe u srpnju.

- U rujnu počinje jesenje zasjedanje Sabora i bilo bi dobro da SDP već ima formirano vodstvo, a s druge strane, krajem listopada će početi kampanja za predsjedničke izbore. Dobro je zato onda stranačke izbore riješiti što je prije moguće. Vidjet će razmišljanje prevladati na Predsjedništvu i na Glavnom odboru i sukladno tome i statutu SDP će donijeti odluku o raspisivanju izbora. Konačno je da će izbori biti do kraja rujna – najavio je Hajdaš Dončić koji je upitan hoće li se on kandidirati vješto izbjegao odgovor ponovivši moguće vrijeme izbora.

- Izbori će biti najkasnije do konca rujna – rekao je.

Krapinsko – zagorskom županu Željku Kolaru proces kandidature za predsjednika SDP-a Hrvatske već poznat pa će, kako je rekao, svoja i dobra i loša iskustva rado prenijeti kolegicama i kolegama na Glavnom odboru.

- Učinit ću to s obzirom na moje iskustvo koje sam imao u toj priči, u krajnjoj liniji i rezultat jer sam ušao u drugi krug, a sve u cilju toga da imamo korektniju kampanju nego što smo imali prošlu. Ovi argumenti o kojima je govorio Siniša su vrlo jaki i s obzirom da ljudi stalno percipiraju da se bavimo sami sobom... Svi oni koji razmišljaju o tome da se kandidiraju za predsjednicu ili predsjednika stranke imali su dovoljno vremena da donesu odluku sami sa sobom. Smatram da bi za nas bilo bolje da održimo izbore u srpnju – rekao je Kolar.

Hoće li Kolar podržati Hajdaš Dončića u slučaju da se kandidira za predsjednika SDP-a Hrvatske?

- Hajdaš prvo mora dati službeno da je kandidat, unutar stranke, a nakon toga ću se jasno deklarirati o tome. Ne mogu ga podržati dok se još nije kandidirao, prema tome, mora se prvo kandidirati da bi mogao dobiti moju podršku – zaključio je Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook