Prethodni članak
Sljedeći članak

[TJEDNA PROGNOZA] Evo kakvo nas vrijeme očekuje idućih tjedan dana

Naš prognostičar Kristijan Božarov kaže da kiša u ovom tjednu nije na vidiku


Ni u prošlih tjedan dana nije bilo hladno, dapače temperatura je stalno primjerenija kraju kolovoza ili početku rujna nego drugom dijelu desetog mjeseca. Povoljno vrijeme ostaje i u sljedećih tjedan dana – bit će puno suhih i lijepih dana s ugodnom temperaturom i dalje iznad prosjeka pa možemo ovo razdoblje još uvijek nazvati babljim ljetom. Jedino će u nekim danima možda biti više magle i niske naoblake, osobito sredinom tjedna. Kiša u ovom tjednu nije na vidiku. Opširnije o prognozi za sljedećih sedam dana u nastavku.

U utorak se nastavlja suho vrijeme uz izmjenu oblaka i sunca. Vjetar će oslabjeti i prestati pa je moguća jutarnja magla koja se ponegdje može dulje zadržati ili izdići u nisku naoblaku. Jutarnja temperatura će biti malo niža, između 7 i 11°C. Najviša dnevna se očekuje između 19 i 22 Celzijeva stupnja uz relativno povoljnu biometeorološku situaciju.

Stabilno vrijeme očekujemo i tijekom srijede. Suho i mirno, nema kiše na vidiku. Ali mirno vrijeme u ovim jesenskim mjesecima znači mogućnost dugotrajne magle i niskih oblaka koji se u nekim nizinskim krajevima mogu zadržati veći dio prijepodneva. Ovisno o tome temperatura će se kretati između 16 i 21°C, uz sunce toplije, a u slučaju zadržavanja magle bit će svježije.

I u četvrtak bi moglo biti jutarnje magle i niske naoblake koja se mjestimice može dulje zadržati. Poslijepodne možda zapuše jugozapadni vjetar pa razbije maglu i donese više sunca.

Suho, mirno i iznadprosječno toplo vrijeme će se nastaviti i do kraja tjedna. I dalje postoji mogućnost za maglu i niske oblake pa će o njima ovisiti količina sunca i topline. Ali, ono što je sigurno da nema nekih ozbiljnih pogoršanja, nema na vidiku kiše ni značajnog pada temperature.

Ne treba strahovati ni od jutarnjeg mraza jer će noćna temperatura i dalje biti iznad nule. U slučaju sunčanih poslijepodneva dnevni maksimalac će se i dalje zadržavati oko dvadesetke, možda čak i malo preko 20°C. Ako se u nekim mjestima niska naoblaka ili magla duže zadrže onda će ostati malo hladnije.

Dodajmo da u noći sa subote na nedjelju prelazimo natrag na zimsko računanje vremena što znači da ćemo kazaljke na satovima pomaknuti sat unatrag!

Zasad se čini da će i početak sljedećeg tjedna početi suho i ugodno, a nekakva promjena vremena vidi se na samom završetku mjeseca.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook