Prethodni članak
Sljedeći članak

SVIM LJUDIMA DOBRE VOLJE: Koncert gornjostubičkih udruga oduševio pred sam kraj godine


Tradicionalni novogodišnji koncert 'Svim ljudima dobre volje', u organizaciji Kulturno – umjetničkog društva 'Matija Gubec', uz pomoć gornjostubičkih udruga i Općine Gornja Stubica, održan je 30. prosinca u Sportskoj dvorani Osnovne škole Matije Gupca.

Po prvi puta, na koncertu su nastupili i polaznici Dječjeg vrtića 'Jurek', a mališani su sa svojom odgojiteljicom Monikom Stinčić pripremili glazbeno – scenski prikaz božićnih običaja kajkavskog govornog područja, pod nazivom 'Videl bum Jezuša'.

Još jedno iznenađenje pripremili su iz vrtića, naime, posebno za ovu prigodu oformili su vokalnu grupu djelatnica koje je pripremila Nataša Vlahović, zaposlenica vrtića, a ujedno i članoca ŽVA Fiola (koje su također trebale nastupati, no odgodile su nastup zbog bolesti). Djelatnice vrtića izvele su pjesmu 'O kakva to svetlost'.

Stalni sudionici ovog koncerta gornjostubičke su udruge koje redovito nastupaju na događanjima u svome mjestu, održavaju koncerte, ali i brojna gostovanja.

Nastupili su učenici Osnovne škole Matije Gupca i osnovne glazbene škole pri OŠ Matije Gupca, a kroz njihove nastupe vidjeli smo kako se njeguje tradicija glazbe u ovom kraju te mnoge mlade talente koji se obrazuju u glazbenoj školi.

Tamburaški orkestar KUD – a 'Matija Gubec' nastupio je uz soliste Danijelu Benko i Dragutina Mikulića, a nastupio je i Tamburaški sekstet KUD – a Matija Gubec novi tamburaški ansambli koji je osnovan ove godine.

Zapjevali su Vokalisti svetog Jurja, zasvirao je Puhački orkestar VZO Gornja Stubica, a predstavile su se i folklorne grupe KUD – a Matija Gubec, od najmanjih do najstarijih. Sve u svemu, tako se uz pjesmu, tamburicu, zavidne vokale, poznate skladbe, mlade talente i ples u novu godinu!

Fotogaleriju s koncerta možete pogledati OVDJE.






Još članaka iz "Vijesti"

Facebook