Prethodni članak
Sljedeći članak

SVIBEN - korisnik se zarazio u bolnici, VANČINA - to prije epidemioloških izvida nitko ne može znati, ali nije ni bitno gdje je zaražen

Izvidi su u tijeku, ne treba tražiti krivca već postupati po uputama epidemiologa, kaže ravnatelj OB Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina


Zbog informacije da je na području Krapinsko - zagorske županije u protekla 24 sata evidentirana jedna nova osoba zaražena koronavirusom i da je riječ o korisniku Doma za psihički bolesne osobe “Lobor – grad”,ravnateljica Doma Darinka Sviben rekla je kako je riječ o korisniku koji živi u Domu. Pao je s nedjelje na ponedjeljak, slomio kuk i u ponedjeljak je poslan u Opću bolnicu Zabok i prije operacije bio je negativan na koronavirus. On je, kaže Sviben, ondje operiran i kako su u bolnici prije otpusta pacijenta dužni napraviti test na Covid 19, testirao se i pokazalo se da je pozitivan. – Zarazio se na Bračku, mi u Domu korone nemamo – tvrdi Sviben dodajući kako zbog objavljene vijesti da je zaražen korisnik Doma Lobor-grad, nju i djelatnike zove uspaničena rodbina korisnika.

 

 

Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina iznenadio se takvim odgovorom. – Niti ona, niti ja ne možemo znati gdje se bolesnik zarazio dok ne završe epidemiološki izvidi koji su u tijeku. U svakom slučaju stvari su pod kontrolom, a u konačnici je nebitno gdje je bolesnik, štićenik Doma „Lobor – grad" zaražen. On je došao k nama, mi smo ga zbrinuli i ne treba tražiti krivca već postupati po uputama epidemiologa – kazao je ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana, Tihomir Vančina.
Naime, moguće je, kao što već svi znamo, da je prilikom dolaska pacijent imao lažni nalaz, a simptomi su se pokazali kasnije, moguće je da je netko asiptomatski u Lobor – gradu ili u Bolnici, ali i da je virus „pokupljen“ negdje drugdje jer se bolesnik kretao i po zagrebačkim bolnicama.
U cijeloj priči, kako je i kazao ravnatelj Vančina, nije važno gdje je pacijent zaražen već je važno da se naprave epidemiološki izvidi i stavi u izolaciju osoblje koje je bilo u kontaktu s COVID – 19 pozitivnim pacijentom.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook