Prethodni članak
Sljedeći članak

Stubički vikendaš i hrvatski glumac, Zlatko Vitez, obilježio 50. obljetnicu djelovanja

50 godina djelovanja proslavio je koncertom u histrionskom domu, gdje je ugostio kolegu Radu Šerbedžiju, „prvu damu“ zabavne glazbe Gabi Novak i njezina sina Matiju


Stubički vikendaš i ugledni hrvatski glumac, kajkavac dakako, Zlatko Vitez, svoju 50. obljetnicu djelovanja nije obilježio ulogom Glembaya na pozornici Dramskoga kazališta „Gavella“, kako je bilo najavljeno, nego 21. prosinca koncertom u, slobodno se može kazati, svojemu Histrionskome domu.

Prepuno gledalište

I bio je to pun pogodak, jer ugostio je kolegu Radu Šerbedžiju, „prvu damu“ zabavne glazbe Gabi Novak i njezina sina Matiju. Sve s razlogom! Bila je to ujedno prigoda da prepuno gledalište slavljenika doživi u nekoliko njegovih izdanja – glumačkome, recitatorskome i pjevačkome. Dakako, dominirale su kajkavske popevke s minulih Krapinskih festivala, sve sa skladateljskim potpisom Arsena Dedića.

Večer za pamćenje

- Arsen je bio jedan od najvjernijih i najboljih suradnika Histriona, autor mnogih histrionskih glazbenih kulisa. Na posljetku i moj vjenčani kum - kazao je slavljenik koji je govorio Krležine Balade i pjevao evergreene, od Staroga fijakera, Angeluša do Zagorske zorje, Suze za zagorske brege…da bi na kraju sa svojim gostima, Gabi Novak i Radom Šerbedžijom, pjevao stihove Tina Ujevića, koje je uglazbio Arsen Dedić, „Odlazak“. Tamo, tamo da putujem… publika je pjevala zajedno s njima. Uz mali orkestar za klavirom je bio ugledni varaždinski glazbenik (i dugogodišnji krapinski skladatelj) Zvonko Presečki. Isto je bilo i kad je Gabi, uz glasovirsku pratnju sina Matije, zapjevala „Oko jedne hiže“. Oduševljeno gledalište nije štedjelo dlanove i skandiralo je! Bila je to večer za pamćenje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook