Prethodni članak
Sljedeći članak

Objavljen 4. fotonatječaj 'Hrašćina u oku' s temom 'To se negda v hraščinskom kraju jele'

Natječaj traje do 15. listopada 2020. godine


Klub ljubitelja zavičajne baštine Hrašćina objavio je novi fotonatječaj, 4. po redu, 'Hrašćina u oku', te poziva sve kreativce i ljubitelje fotografije da se prijave. Tema ovogodišnjeg natječaja je 'To se negda v hraščinskom kraju jele', a natječaj traje od 15. siječnja do 15. listopada 2020. godine. U skladu s propozicijama natječaja fotografije se šalju na mail Kluba: [email protected].

'Hrašćina u oku' natječaj je za izbor najboljih digitalnih fotografija koje prikazuju zanimljive i skrivene detalje kulturne i prirodne baštine, zaboravljene običaje i tradiciju s područja općine Hrašćina. Cilj natječaja je potaknuti mještane, umjetnike i amatere da razmišljaju o detaljima i zanimljivostima s područja općine Hrašćina kao destinacijama i motivima koji svojim ljepotama, kulturno – povijesnim i tradicijskim vrijednostima mogu doprinijeti medijskoj reklami i popularizaciji kraja.

Ovogodišnja tema odnosi se na tradicijske obroke hrašćinskog kraja, hranu i vrstu jela i obroka koji se u novije vrijeme ne pripremaju ili se rijetko kad pripremaju za jelo, spremani i serivirani na nekadašnji način te tako prikazuju zaboravljenu ili zanemarinu tradicijku narodnu ostavštinu s područja općine Hrašćina.

Po završetku foto natječaja tročlani stručni žiri odabire najbolje fotografije koje će biti tiskane na kalendaru Kluba ljubitelja zavičajne baštine Hrašćina za 2021. godinu. Broj izabranih fotografija ovisi o broju i kvaliteti pristiglih fotografija na natječaj, a ne može biti veći od 24. Natjecatelji moraju garantirati da su fotografije snimljene na području općine Hrašćina. Svi detalji mogu se naći na facebook stranici KLJZB Hrašćina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook