Prethodni članak
Sljedeći članak

Bistrički vinogradari proslavili Vincekovo

Program je počeo okupljanjem sudionika na Trgu pape Ivana Pavla II, odakle se krenulo do lokacije ovogodišnje ceremonije u Podgorju Bistričkom 71 (Škrlčevina)


Udruga vinogradara Marija Bistrica i ove godine je organizira proslavu Vincekovog u Mariji Bistrici, i to u subotu 18. siječnja. Program je počeo okupljanjem sudionika na Trgu pape Ivana Pavla II, odakle se krenulo do lokacije ovogodišnje ceremonije u Podgorju Bistričkom 71 (Škrlčevina). Ceremoniju je vodio dugogodišnji suradnik bistričkih vinogradara dr. sc. Stjepan Pepeljnjak – biškup Štef. Uz njega već tradicionalno u programu su sudjelovali i članovi KUD-ova ''Lovro Ježek'' i ''Laz'' s prijateljima pjevačima, koji se okupljaju na Martinje i Vincekovo, Limena glazba KUD-a ''Lovro Ježek'', te glazbeni sastav ''Slemberi'', a svoj doprinos pucnjevima su dali i članovi Udruge kuburaša ''Marija Bistrica''.

Vinograd je blagoslovio rektor Svetišta MBB preč. Domagoj Matošević. Nakon ceremonije sve posjetitelje dočekala je i ponuda kobasica i vina po promotivnim cijenama. Već tradicionalno i Planinarsko društvo ''Grohot'' uz Vincekovo je organiziralo obilazak šetnice ''Za dušu i tijele – Mirko Fulir''. Nakon obilaska i planinari su se pridružili proslavi Vincekovoga, okupilo ih se stotinjak. Uz domaćine, članove PD ''Grohot'' Marija Bistrica ovaj su pohod prošli i Vincekovo obilježili članovi Planinarskih društava ''Lipa'', ''Lokve'', ''Skrad'', ''Mrkopalj'', ''Delnice'' i ''Kalinje''.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook