Prethodni članak
Sljedeći članak

Stubičanci gostovali na festivalu folklora u Kosovu

Osim nastupa na festivalu, s predstavnikom gradskih vlasti razgovaralo se i o budućim suradnjama na raznim planovima


Kulturno umjetničko društvo 'Matija Gubec' Gornja Stubica prošlog je vikenda gostovalo na festivalu folklora Balkans Festival u Kosovom Polju, u Republici Kosovo, a s njima je putovala i općinska delegacija na čelu s načelnikom Jasminom Krizmanićem.

Na festivalu, koji se ove godine održao po drugi puta, nastupilo je 15 društava s područja Balkana, koja su predstavila običaje i kulturu svojih zemalja. Festival je otvoren u petak, velikom povorkom kroz grad, a potom nastavljen nastupima na otvorenoj pozornici u petak i subotu. – Puni smo pozitivnih dojmova, bilo je zaista lijepo, a festival vrlo dobro posjećen. Osim s društvom iz Kosova Polja, koje nam u posjet dolazi iduće godine, razvili smo prijateljstva za buduće kulturne razmjene i sa drugim društvima koja su nastupala na festivalu – ispričao nam je predsjednik KUD – a Božidar Sačer.

Predstavnike društva i općinsku delegaciju ugostio je i gradonačelnik Kosova Polja Burim Berisha. – Razgovarali smo o kulturnoj suradnji, dogovorili posjet njihovog društva Gornjoj Stubici iduće godine te smo u prijateljskoj i ugodnoj atmosferi razmijenili iskustva o upravljanju općinama te u vezi EU fondova. Ovo je tek prvi korak jednoj lijepoj suradnji – rekao je načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić, koji je o povijesti Gornje Stubice i Prizrena te suradnji na raznim planovima razgovarao i s Artanom Abrashijem, predsjednikom skupštine grada Prizrena, koji su posjetili u subotu.

Stubičanci su imali prilike i turistički obići Kosovo, a po povratku doma posjetili su i Kragujevac te Beograd.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook