Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Počinje kampanja bdjenja pred bolnicama i domovima zdravlja za prestanak pobačaja

Kampanja će trajati od 25. rujna do 3. studenoga u 32 grada na 34 mjesta bdjenja, što ovu kampanju čini najvećom do sada


Vjernici iz deset hrvatskih gradova sudjelovat će u marijanskim procesijama za život u čast Bezgrješnom Srcu Marijinu pod geslom “Hrvatska Mariji, Majci Života”. - Procesijama se obilježava početak jesenske kampanje bdjenja pred bolnicama i domovima zdravlja za prestanak pobačaja i širenje kulture života u hrvatskome narodu - kažu organizatori.

Ove nedjelje 22. rujna se u župi sv. Ane u Loboru održala svečana procesija na čast Majci Mariji koja je započela pozdravnim riječima župnika vlč. Tomice Božićeka  koja je zatim krenula prema svetištu Majke Božje Gorske. Uz župnika u procesiji je sudjelovao domaći sin svećenik Matija Knok koji studira crkvenu povijest na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu, ministranti, muškarci koji su nosili kip Majke Božje, predstavnici inicijative u našoj županiji, zbor i ostali vjernički puk koji su svojom pjesmom, molitvom i žrtvom hodanja u brijeg željeli iskazati svoju ljubav za nerođene, ali i za čitav hrvatski narod.

Po dolasku u Svetište nakon kratkom odmora prije misnoga slavlja okupljenima se obratila Brankica Kunštek, voditeljica molitvene inicijative koja se je osvrnula na proteklo razdoblje, ali i s velikim žarom predstavila ovogodišnju inicijativu.

- Mi ovu kampanju posvećujemo Bezgrešnom Srcu Marijinu i Presvetom Srcu Isusovu, a geslo je „Jedno dijete više“ . Ovom procesijom i misom želimo se uteći Mariji koja je zaštitnica života, želimo joj preporučiti  svu našu djecu, obitelji, ali i nerođenu djecu. Ove godine naš hod započinje u srijedu 25. rujna i trajat će do 3. studenog u kapelici Opće bolnice i bolnice hrvatskih veterana svakodnevno od 6.30 do 18.30 sati – ističe voditeljica Brankica te poziva sve nazočne na ustrajnost i zajedništvo.

Nakon toga uslijedilo je misno slavlje koje je predslavio župnik uz vlč. Matiju Knoka koji je sve okupljene na početku homilije pozvao vjernike da odgovore na pitanje kako  mogu doživjeti tu vijest odnosno koja je to poruka 'Riječi za koji bi trebali ići?'.

- Naš je zadatak upravljati svoje živote da budu na putu prema kraljevstvu nebeskom, tu smo pozvani da živimo pošteno da budemo oni koji će o tome najmanje biti vjerni. Također važno je da budemo svjesni da ne možemo upravljati ničijim drugim životom jer na to nismo pozvani.  Svatko od nas ima svoj put do kraljevstva nebeskoga jer ono što Gospodin gleda nalazi se u našoj svakodnevici. Svakoga dana kada se probudimo pozvani smo živjeti Božju ljubav prema svakome čovjeku jer to je način na koji možemo živjeti poštenu upravu u svojemu životu.  U tome neka nam pomoćnica bude Blažena Djevica Marija i velikan hrvatske povijesti blaženi Alojzije Stepinac koji je za Božju stvar dao svoj život te svojim životom neprestano slao poruku da je važno biti okrenut prema nebu   – ističe vlč. Knok.

Na kraju misnoga slavlja uslijedio je svjedočenje obitelji Danka i Nevenke Valec, roditelja devetero djece koji su svojim primjerom okupljenima izrekli svoj primjer radosnoga življenja vjere i ljubavi obiteljskoga života.

Kampanja će trajati od 25. rujna do 3. studenoga u 32 grada na 34 mjesta bdjenja, što ovu kampanju čini najvećom do sada.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Za sve skupine vozila otvoreni su: -autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče; -autocesta A6 Rijeka-Zagreb; -Jadranska magistrala (DC8); -državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54); -Paški most; -Krčki most. U noći 20./21. veljače od 22:00 ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program