Prethodni članak
Sljedeći članak

Strateški plan razvoja informatike Općine Radoboj

U izradu plana bili su uključeni i mještani Općine Radoboj koji su putem anketnog upitnika mogli ocijeniti dosadašnji način rada uprave općine, ali i dati svoje prijedloge


Strateški plan razvoja informatike Općine Radoboj projekt je Općine Radoboj koji je još 2017. godine prijavljen na natječaj iz Programa ruralnog razvoja, Mjere 7.1.1. Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj jedinica lokalne samouprave. Projekt se u cijelosti financira iz Programa ruralnog razvoja, a provodio se u posljednje dvije godine.

Izradi Strateškog razvojnog plana pristupilo se s ciljem razvijanja Općine Radoboj u svim aspektima, a posebice na području gospodarstva razvijanjem potrebne odgovarajuće infrastrukture, informiranjem zainteresirane javnosti, savjetodavnim uslugama i pomoći prilikom rješavanja svakodnevnih problema.

Prilikom izrade plana, osnova i temelj bili su misija i vizija te strateški i zakonodavni okvir. Taj okvir određuje i granice odgovornosti za pojedine razvojne projekte i ono što općina može poduzeti u određenom projektu. Za izradu plana bilo je važno i što razlikuje Općinu Radoboj od drugih općina slične veličine. Poslovni model općine prikazan je pomoću metodologije Business Model Canvas, a SWOT analiza ukazala je na snage i slabosti općine, kao i na prilike koje postoje i prijetnje koje mogu ugroziti daljnji održivi razvoj. Na temelju provedenih analiza postavljeni su strateški ciljevi ovog plana i prioriteti unutar tih ciljeva. Prvi cilj je razvoj infrastrukturnih i obrazovnih preduvjeta, drugi cilj informatizacija rada općine, a treći poticanje kvalitete života na konceptu pametnih zajednica.

U izradu plana bili su uključeni i zainteresirani mještani Općine Radoboj koji su putem anketnog upitnika mogli ocijeniti dosadašnji način rada uprave općine i iskazati zadovoljstvo trenutnim uslugama, ali i dati svoje prijedloge i viđenje što bi njima bilo važno za daljnji razvoj, što bi se moglo unaprijediti, poboljšati ili promijeniti u svrhu maksimalnog zadovoljstva mještana i poboljšanja kvalitete života te kako općinsku upravu učiniti boljom i dostupnijom mještanima općine Radoboj.

Rezultat ovog projekta je izrađeni Strateški plan razvoja informatike Općine Radoboj koji se trenutno nalazi na javnom savjetovanju i koji će tijekom ožujka biti upućen Općinskom vijeću na donošenje. Ovaj plan biti će temelj za daljnji razvoj općinske uprave kako bi ona postala što dostupnija mještanima Općine Radoboj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Na dionicama cesta na kojima su u tijeku radovi moguće su poteškoće u prometu, vožnja u koloni i kraći zastoji. Najava radova za večeras, 25./26. veljače: -od 21:00 sat do 06:00...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program