Prethodni članak
Sljedeći članak

‘Suradnju Muzeja Hrvatskog zagorja i Županije treba dići na još viši nivo’

Župan Željko Kolar održao je prijam za novog ravnatelja Muzeja Hrvatskog zagorja Juricu Sabola


Župan Željko Kolar je u petak održao prijam za novog ravnatelja Muzeja Hrvatskog zagorja Juricu Sabola. Župan je čestitao Sabolu na imenovanju ravnateljem Muzeja Hrvatskog zagorja te nakon prijma naglasio kako vjeruje da će se suradnja Muzeja i Krapinsko-zagorske županije dignuti na još viši nivo. - Smatramo da su Muzeji Hrvatskog zagorja nezaobilazni čimbenik turističke ponude Krapinsko-zagorske županije i to ne samo kao samostalna atrakcija i mamac za posjetitelje, nego i kao dodatna ponuda našim toplicama, hotelima i restoranima – poručio je župan Kolar te dodatno istaknuo kako novom ravnatelju daje punu podršku u njegovoj viziji razvoja Muzeja Hrvatskog zagorja.

Ravnatelj Muzeja Hrvatskog zagorja Jurica Sabol izrazio je zadovoljstvo konstruktivnim sastankom te dogovorenim smjernicama daljnje suradnje Muzeja i Županije. - Smatram da Muzeji Hrvatskog zagorja, kao najvažniji generator kulturnih događanja na području Krapinsko-zagorske županije, jednostavno trebaju i moraju surađivati sa samom Županijom – pogotovo na projektima u turizmu i kulturnom turizmu. S obzirom da nam Krapinsko-zagorska županija već niz godina financira određene programe, manifestacije i nakladništvo, nadam se da ćemo te primjere dobre prakse i nastaviti, kao i pokrenuti nove suradnje – pogotovo u vidu zajedničke promocije i promidžbe – kazao je ravnatelj Sabol.

Muzeji Hrvatskog zagorja su jedna pravna osoba, koja se sastoji od pet muzejskih sastavnica iz različitih krajeva Krapinsko-zagorske županije. Muzej seljačkih buna (Gornja Stubica), Muzej Staro selo Kumrovec, Galerija Antuna Augustinčića (Klanjec) , Dvor veliki Tabor (Desinić) i Muzej krapinskih neandertalaca (Krapina). Četverogodišnji mandat Jurice Sabola na čelu Muzeja Hrvatskog zagorja je započeo 1. veljače 2021. godine. Prije ove dužnosti, Jurica Sabol bio je voditelj Muzeja krapinskih neandertalaca u Krapini.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook