Prethodni članak
Sljedeći članak

Stigli novi nalazi Mirele Čavajde, tumor na mozgu fetusa narastao. Sumnjaju na dvije vrste, obje neizlječive

Nalazi nisu dobri...


Najnoviji nalaz Mirele Čavajde, trudnice kojoj su zagrebačke bolnice odbile izvršiti prekid trudnoće, javlja 24 sata, lošiji je nego prijašnji.

Riječ je o onom s KBC-a Rebro, a u kojem stoji kako tumor na mozgu fetusa naglo raste i pritišće važne dijelove. Nastavljaju navodeći kako se najvjerojatnije radi o teratomu, agresivnom tumoru opasnom i za fetus, ali i trudnicu.

U odnosu na raniji pregled, iz travnja ove godine, tumor je s pet narastao na sedam centimetara, a stoji i kako je evidentno povećanje volumena tvorbe te proširenje ventrikularnog sustava, dijela mozga koji se sastoji od četiri moždane komore (moždani ventrikuli) i napunjen je cerebrospinalnom tekućinom. Tumorska tvorba pritišće zdrave dijelove mozga i moždanog debla, a u nalazu piše i da se kao posljedica pojavio hidrocefalus 24 mm, istaknuto je. Naposljetku, osim teratoma, tvrde i kako bi druga mogućnost mogao biti tumor astrocitom. Drugi je to najčešći tumor na mozgu fetusa. On je neizlječiv, a kad bi dijete i preživilo porod, ne bi mglo živjeti više od nekoliko godina.

Što se pak tiče teratoma, literatura kaže kako on brzo raste i uništava zdravo tkivo mozga što nerijetko uzrokuje smrt djeteta prije rođenja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook