Prethodni članak
Sljedeći članak

Bosilj: "Sestre i tehničari srce su i duša medicinskog sustava"

Sutra se obiježava Dan medicinskih sestara...


Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u srijedu je ispred Gradske vijećnice dočekao medicinske sestre i tehničare koji su, u organizaciji Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever, prigodnom zajedničkom šetnjom kroz grad obilježili Međunarodni dan sestrinstva. S ciljem da se građanima približi važnost profesije u zdravstvenom sustavu te u zajednici, studentima Odjela za sestrinstvo te pročelnici Odjela za sestrinstvo izv. prof. dr. sc. Marijani Neuberg, u šetnji Varaždinom pridružili su se kolegice i kolege iz Opće bolnice Varaždin, Doma zdravlja Varaždinske županije, Nastavnog Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije te Medicinske škole Varaždin.

„Ovdje imamo i srednjoškolce, studente i ljude koji su već sada dio medicinskog sustava i predstavljaju njegov pokretač. Doktori jesu važni, ali oni koji daju srce i dušu tom sustavu su naše medicinske sestre i tehničari.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Svim prisutnima uputio je zahvalu povodom obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva: „Želim zahvaliti svima vama, našim medicinskim sestrama i tehničarima na vašem nesebičnom radu i nemjerljivom doprinosu cijelom zdravstvenom sustavu jer nema segmenta u kojem vaša pomoć nije potrebna. Ta predanost svojoj profesiji, empatija, strpljivost i odricanje u korist zdravlja pacijenata posebno je došla do izražaja u posljednje dvije pandemijske godine. No, vaš rad je i prije pandemije i sada pun izazova, i to 365 dana u godini, 24 sata dnevno. Zato je važno da znate i da osjećate da se vaša požrtvovnost cijeni i poštuje.“ – poručio je gradonačelnik Neven Bosilj uz molbu da ostanu u Hrvatskoj. „Znam da ste i izvan naše zemlje vrlo traženi i veća su primanja, ali učinit ćemo sve da se i kod nas mijenjaju stvari na bolje i da ćete ostati ovdje nakon završenog školovanja.“ – istaknuo je.

Međunarodni dan sestrinstva, medicinske sestre i tehničari obilježavaju 12. svibnja, u spomen na rođenje bolničarke Florence Nightingale, začetnice modernog sestrinstva koja je polovicom 19. stoljeća inicirala ulazak profesionalno obrazovanih žena u zdravstvenu njegu bolesnika.   

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook