Prethodni članak
Sljedeći članak

STEM kombi stiže u Zagorje



STEM kombi u petak 12. svibnja 2023. godine stiže u Krapinu.

STEM kombi s laboratorijem napravljen je u sklopu projekta „Razvoj mreže STEM ambasadora“ kako bi kod djece i mladih razvijao zanimanje za STEM područja, a starije građane upoznavao s vrijednošću dostignuća iz tih područja, tj. prirodnih znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike, te njihovom primjenom u svakodnevici.

STEM kombi tijekom proljeća obilazi 20 hrvatskih županija. Koristeći njegov laboratorij STEM ambasadori i članovi projektnog tima održavaju niz zanimljivih radionica i interaktivnih predavanja za osnovnoškolce, srednjoškolce i ostale građane.

U petak od 8 do 12.30h STEM kombi će biti u Osnovnoj školi Ljudevita Gaja u Krapini. U raznovrsne aktivnosti uključit će se 200 učenika škole.


Od 14 do 18h STEM kombi će biti parkiran u Parku Matice Hrvatske. Tamo će STEM laboratorij biti otvoren za sve zainteresirane građane – od školaraca do umirovljenika. Oni će moći proučiti alate i uređaje kojima se koriste znanstvenici iz STEM područja.

„Razvoj mreže STEM ambasadora“ projekt je jačanja kapaciteta, znanja i vještina te međusektorske suradnje organizacija civilnog društva i obrazovnih institucija za provedbu programa popularizacije STEM-a u Hrvatskoj. Provodi ga udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti Bioteka u suradnji s Prehrambeno-biotehnološkim  fakultetom Sveučilišta u Zagrebu te udrugama Astronomsko društvo Višnjan, FabLabhr.NET i DOOR. Projekt ukupne vrijednosti 2.829.663,79 kn sufinancirala je s 2.405.214,22 kn Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, što čini 85 % ukupne vrijednosti projekta, a 15 % ukupne vrijednosti (424.449,57 kn) sufinancirano je iz Državnog proračuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook