Prethodni članak
Sljedeći članak

Stanovnici općine Đurmanec uključili se u pomoć potresom pogođenim područjima

Zahvaljujemo svim pojedincima, volonterima, članovima udruga, obrtnicima i pravnim osobama koji su se uključili u akcije organiziranja i dopreme pomoći, kao i onima koji se stavili na raspolaganje i ponudili pomoć stradalom području, poručuju iz Općine Đurmanec


Nakon razornog potresa koji je u utorak pogodio Sisačko-moslavačku županiju, mještani, volonteri, dobrovoljci, pripadnici DVD-a Đurmanec, članovi Stožera CZ Općine Đurmanec, djelatnici Općine Đurmanec, članovi Udruga uključili su se u prikupljanje pomoći stradalim područjima.

S područja Općine Đurmanec na područja pogođena potresom upućena su 3 vatrogasca iz DVD-a Đurmanec sa opremom i tehničkim vozilom, dok je ostatak članova DVD-a stavljen na raspolaganje glavnom vatrogasnom zapovjedniku te će u slučaju potrebe biti angažirani i upućeni na stradala područja.

Ekipa iz Đurmanca, sastavljena od volontera, pripadnika DVD-a Đurmanec, članova Stožera CZ Općine Đurmanec i članova, nakon cjelodnevne akcije prikupljanja pomoći, sa dva kamiona i vatrogasnim kombijem na područje Gline i Petrinje dostavila je prikupljenu zimsku odjeću i obuću, deke, hranu, mlijeko, sokove, higijenske i ostale potrepštine.

Obrtnici s područja općine Đurmanec su se također organizirali i prikupili puni kamion s prikolicom drvne građe, koju su odmah sukladno dogovoru sa načelnikom općine Glina dostavili na stradala područja, za interventne akcije saniranja krovova.

Općina Đurmanec je također već osigurala financijska sredstva koja će uplatiti mjestima stradalim u potresu, ali se u ovom trenutku poštuje uputa da se pričeka informacija gdje su najveće potrebe i na koji račun konkretno uplatiti novac.

U ovoj je situaciji najvažnije slušati upute nadležnih službi koje su zaslužne za organizaciju pomoći.

Sukladno tome, zahvaljujemo svim pojedincima, volonterima, članovima udruga, obrtnicima i pravnim osobama koji su se uključili u akcije organiziranja i dopreme pomoći, kao i onima koji se stavili na raspolaganje i ponudili pomoć stradalom području.

Ponavljamo apel Ravnateljstva civilne zaštite da se ne odlazi u potresom pogođena područja kako se ne bi stvarale gužve te nekontrolirano i nekoordinarano volonterstvo koje otežava i usporava rad žurnih službi.

Umjesto toga, svi voljni pomoći i svi potencijalni volonteri mogu kontaktirati Gradsko društvo Crvenog križa Krapina na telefon 049/371-141 ili mail [email protected] koje će im dati daljnje upute.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook