Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradonačelnik Petrinje:'Nisam vratio novac, samo sam rekao da ga ne trebam'

"Ne bi trebalo poitizirati novac i financije na način da mi se odogovori da je to moja kampanja, moja kampanja je umrla s gradom, ovdje nema nikakve kampanje, ovo je najrazrušeniji grad na ovom području u više stotina godina, rekao je Dumbović


Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović položio je cvijeće i zapalio svijeću za sve žrtve ispred Zelene kuće, na mjestu gdje je u potresu poginula djevojčica Laura Cvijić.
Potom je komentirao svoju izjavu da je odbio novac za obnovu: "Nisam vratio novac, samo sam rekao da ga ne trebam, da sam prespavao noć i donio odluku. To je za mene bila ponuda koja nije bila prihvatljiva, za moj stožer i mene kao čovjeka. Pitate me kako reagiram? Emotivno, ljudi smo, nismo kamen, izgubili smo naš grad", objasnio je.
Dodao je kako je osobno razgovarao s premijerom i dao mu do znanja da moraju imati još snažniju komunikaciju o preraspodjeli sredstava.
"Ne bi trebalo poitizirati novac i financije na način da mi se odogovori da je to moja kampanja, moja kampanja je umrla s gradom, ovdje nema nikakve kampanje, ovo je najrazrušeniji grad na ovom području u više stotina godina. Svi koji su dobili, dobili su malo. Premijer je dao svoju riječ, kazao je da ne moramo uopće misliti da neće dati više", potvrdio je gradonačelnik Petrinje.
Rekao je da mu u trenutku dodjeljivanja nije bilo prihvatljivo da je Glina dobila 25 miijuna kuna, a oni samo 30, no ne zato što je Glina dobila, nego zato što je to malo i za jedne i druge.
"Neću dozvoliti nikada da politički ključ umjesto struke određuje koliko sredstava ćemo dobiti. Neću reći koliko ćemo prihvatiti, 30 milijuna nije novac koji bi bilo dovoljan danas, ali dobio sam riječ da ćemo dobiti više. Smeta me što Glina nije dobila 250 milijuna.
Suradnja ne dolazi u pitanje. Ne dolazi u obzir da me ministar i premijer mogu smijeniti. Ne treba mi nikakva procedure od godinu dana, treba mi poseban zakon, kao za Vukovar. Kad su u pitanju materijalne štete, ovo je gore", rekao je Darinko Dumbović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook