Prethodni članak
Sljedeći članak

SŠ Krapina predala 35 zaštitnih vizira Zavodu za hitnu medicinu KZŽ

Održana je primopredaja 35 zaštitnih vizira Zavodu za hitnu medicinu Krapinsko‐zagorske županije koje je izdradila Srednja škola Krapina


Održana je pressica Županijskog stožera civilne zaštite. Tom prilikom je održana i primopredaja 35 zaštitnih vizira Zavodu za hitnu medicinu Krapinsko‐zagorske županije koje je izdradila Srednja škola Krapina. 

Župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar rekao je kako je trenutačno svaki dio njihovog razmišljanja usmjeren prema tome kako da poboljšaju uvjete medicinskog osoblja. - Predstavili smo prekjučer da ćemo raditi vizire putem 3D printera i programa kojeg smo dobili iz Varaždina. Prva isporuka je danas pripremljena za naš Zavod za hitnu medicinu. U međuvremenu je izrada malo dorađena i usavršena. Svaki trenutak našeg trenutačnog razmišljanja je usmjeren prema tome da prije svega osiguramo uvjete za rad svog medicinskog osoblja, bez obzira u kojoj su zdravstvenoj ustanovi – kazao je župan.

Ravnatelj Srednje škole Krapina Ivica Rozijan je rekao kako će mjesečno moći isporučiti 1200 primjeraka zaštitnih vizira. -Virus se prenosi kapljičnim putem pa smo mi krenuli u izradu ovih vizira. Napravili smo par korekcija, time su se stvorili svi uvjeti da krenemo u malo jaču proizvodnju i da krenemo u borbu sa koronavirusom. Cilj nam je zaštiti one koji su na tzv. prvoj liniji obrane od virusa, a to su djelatnici u zdravstvenim ustanovama. Mi imamo osigurani repromaterijal i određenu tehnologiju uz pomoć 3D printera. Moći ćemo dnevno isporučivati od 30 - 40 vizira. Dakle, u idućih mjesec dana moći ćemo isporučiti 1200 primjeraka. Uz pomoć Stožera civilne zaštite KZŽ ćemo isporučivati svima onima koji su na prvoj crti obrane od koronavirusa. Danas ide prva isporuka Zavodu za hitnu medicinu, ukupno 35 zaštitnih vizira koji će se odmah moći koristiti u praksi – pojasnio je ravnatelj Rozijan.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko‐zagorske županije Krešimir Božić zahvalio se je na hvalevrijednoj donaciji. - Ja se zahvaljujem ravnatelju škole, učenicima i djelatnicima koji su sudjelovali i županu koji je osigurao repromaterijal za izradu vizira. Timovi HMP su oni prvi koji dolaze u kontakt sa zaraženim ili potencijalno zaraženim pacijentom. Oni ulaze u kuće, imaju prvi kontakt, oni obavljaju onu prvu trijažu i selekciju pacijenata. Oni moraju biti zaštićeni pa zato iskazujem veliku zahvalanost u ime svih zaposlenika HMP na ovoj hvalevrijednoj donaciji. Ovo će nam biti od velike pomoći u obavljanju našeg posla – rekao je Božić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook