Prethodni članak
Sljedeći članak

Službeni spiker psovao suca, nepoznate osobe utrčale na travnjak i napale gostujuće igrače

Nemile scene u Humu na Sutli


Derbi začelja IV. NL-središte između Straže i Banovca prekinut je u 77. minuti kod rezultata 1:2, a do tog trenutka se je dogodilo zaista puno nemilih scena pa sucu Marku Matijašecu iz Zaprešića nije ništa drugo preostalo nego da označi prekid utakmice. Do 60. minute stvari su koliko toliko bile pod kontrolom, a onda je počelo „ludilo“.

Nakon isključenja Tina Brezinščaka zbog drugog žutog, odnosno crvenog kartona, prema riječima delegata utakmice, Miroslava Bugarinovića iz Križa, službeni spiker čiji se identitet nije mogao utvrditi preko službenog razglasa vrijeđao je glavnog suca utakmice riječima „p…a ti materina“.

A onda je došla nesretna 75. minuta. Počelo je izuzetno nesportskim potezom gostujućeg igrača Dorijana Gomaza, koji je namjerno udario jednog igrača Straže otvorenim dlanom u predjelu prsa, za što je direktno isključen. No to nije bilo dovoljno još „vrućem“ domaćem igraču Borni Vidičeku koji je izašao iz igre u 70. minuti, ali je sjedio na klupi i nakon nesportskog poteza Gomaza, odgovorio je na njegov način, tj udario ga je, nakon čega je i on isključen.

Ni tu nije bio kraj nemilim scenama, delegat Bugarinović u svom izvješću o okolnostima koje su prethodile prekidu navodi slijedeće ''u nastavku događanja prisutni gledatelji na brdu iznad igrališta probijaju zaštitne barijere koje su postavljene radi poštivanja epidemioloških mjera i tom prilikom dolazi do udaranja gostujućeg igrača br.11 preko ograde od strane nepoznate osobe koja je dotrčala sa okolnog brda kao i druga nepoznata osoba koja je nasrnula na pomoćnog trenera gostujuće momčadi Daria Žinića koji je sprječavao daljnje udaranje njegovih igrača.

Zbog nemilih scena što oko terena što u terenu i međusobnog sukoba igrača sudac utakmice u 77. minuti utakmice prekida utakmicu zbog sigurnosti sudačke četvorke i zbog gostujuće momčadi' – završava Bugarinović. Spomenimo da je u zapisniku i opomena treneru Banovca Željku Cekoviću u 35. minuti zbog nesportskog ponašanja prema igraču domaće momčadi.

Stigle su i prve kazne. Disciplinski sudac Martin Šarić kaznio je Dorijana Gmaza zabranom igranja na šest prvenstvenih ili kup utakmica, a Borna Vidiček dobio je zabranu igranja na tri prvenstvene ili cup utakmice. Šarić je zatražio dodatna očitovanja o nemilim događajima pa je za očekivati da će stići i dodatne sankcije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook