Prethodni članak
Sljedeći članak

Slovenci proglasili kraj epidemije: Svi odrasli stanovnici dobit će bon od 100 eura

Mlađi od 18 godina bon od 50 eura


Od ponedjeljka se zbog bolje epidemiološke situacije u Sloveniji ponovo dopušta rad svih trgovina, te pružanje uslužnih djelatnosti, s time da će rad noćnih klubova i diskoteka biti ograničen do ponoći, objavila je u četvrtak slovenska vlada, piše  Jutarnji list.

Pritom će uslužne djelatnosti poput frizerskih i kozmetičkih salona morati tjedno testirati zaposlene na koronavirus, a istoj proceduri podvrgnuti su i djelatnici kasina i salona za igre, sajamska i kongresna aktivnost, te ugostitelji.

Ostaje i obveza da kod većih događanja mogu sudjelovati samo gosti koji su procijepljeni, preboljeli covid ili su se prethodno testirali i negativni su na koronavirus, a isti je uvjet i za sva okupljanja na otvorenom iznad sto ljudi.

Slovenija je osim toga u četvrtak nakon sjednice objavila da je potvrdila prijedlog zakona o pomoći gospodarstvu i turizmu "težak" 243,5 milijuna eura, a uključuje među ostalim i podjelu novih besplatnih bonova koji će se moći trošiti u ugostiteljstvu, turizmu, za sportske i kulturne događaje.

Svi odrasli stanovnici dobit će bon vrijednosti 100 eura, a mlađi od 18 godina bon od 50 eura, objavila je slovenska vlada nakon sjednice.

U Sloveniji su u posljednja zadnja 24 sata potvrđene samo 83 zaraze koronavirusom i nijedan oboljeli od covida-19 nije umro, prvi put u posljednjih sedam mjeseci.

U toj je zemlji u utorak proglašen kraj epidemije covida-19.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook