Prethodni članak
Sljedeći članak

VELIKIM SRCEM ZA TOPLI DOM: Nastavlja se akcija za obitelj Bolšec iz Zlatara

Projekt je predan za izdavanje građevinske dozvole kako bi mogla početi gradnja.


Grad Zlatar nastavlja s humanitarnom akcijom “Velikim srcem za topli dom” u kojoj se prikupljaju sredstva za uređenje kuće obitelji Bolšec iz Zlatara.

Obitelj je to s tri prekrasne djevojčice koji žive u u skromnim uvjetima, u derutnoj kući koja ima tri prostorije, malu kuhinju, dvije sobice, bez kupaonice. Akcije pokrenuta u veljači ove godine.

Gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek objavila je kako je do sada na posebnom računu prikupljeno ukupno 86.376,79 kuna. Župa Zlatar je prikupila još 18 tisuća kuna.

Grad Zlatar je dao izraditi geodetski elaborat kako bi se legalizirao postojeći objekt, a uporabna dozvola izdana je 25. veljače ove godine. Za ishođenje građevinske dozvole Grad je platio projekt 26.750 kuna, a projektant Brosig projekt d.o.o, donirao je 13.875 kuna. Projekt je predan za izdavanje građevinske dozvole kako bi mogla početi gradnja.

Sljedeći tjedan očekuje se troškovnik s konkretnim popisom i količinom materijala i onda će Grad ponovno objaviti poziv zainteresiranima da se uključe u akciju, jer ima dosta ljudi koji žele pomoći u materijalu ili radovima - ističe gradonačelnica.

Vjerujem da ćemo svi zajedno zajedničkim snagama završiti ovaj projekt i da će obitelj Bolšec dobiti dom dostojan za život - zaključuje gradonačelnica

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook