Prethodni članak
Sljedeći članak

Slatinom trčao bijeli bik: Pobjegao iz kamiona, gotovo pregazio pješaka i sakrio se u šumu

Bik je pobjegao iz kruga tvrtke Mesoprerada gdje ga je vlasnik dovezao na klanje


Nesvakidašnji prizor, nešto poslije dvanaest sati, odvijao se u Slatini. Naime, centrom Slatine trčao je bijeli bik. U videu koji je Informativnom centru Virovitica  poslala čitateljica, bik trči Trgom sv. Josipa uz Park 136. slatinske brigade i gotovo se zabija u pješaka, koji ga je srećom izbjegao.

Bik je pobjegao iz kruga tvrtke Mesoprerada gdje ga je vlasnik dovezao na klanje te se trkom zaputio prema središtu Slatine, odnosno Trgu sv. Josipa. O slučaju je obaviještena Policijska postaja Slatina, te je poslana policijska ophodnja koja je bika pokušala skloniti s ceste u Ulici Ante Kovačića kako ne bi bio ugrožen promet, ali i pješaci.
Bik je protrčao ulicama Slatine sve do Potočana i skrio se obližnjoj šumi. Iz slatinske policije su nam potvrdili da su bika udaljili iz centra grada, te da su obavijestili lovce, javlja ivc.hr.

U međuvremenu, oglasila se i tvrtka Mesoprerada.
– Pobjegao nam je bik i potraga je u tijeku. Prilikom regularnog izlaska iz kamiona, jedan od naših bikova je preskočio zaštitnu ogradu. Iznimno nam je žao i preuzimamo svu odgovornost u nadi da će priča imati sretan kraj. Naglašavamo da je sve bilo u skladu sa svim regulativama te kako je sigurnost bila na nivou, međutim kako su životinje vrlo nepredvidiva bića, upravo zato, već danas, odlučili smo postaviti dodatna žičana ojačanja pri prijevozu stoke.
Ovim se putem ispričavamo stanovnicima Slatine zbog prouzrokovanog stresa. U suradnji smo s policijom i nadležnim tijelima koje nam pomažu očuvati sigurnost sugrađana te spasiti bika. O svim daljnjim koracima bit ćete pravovremeno obavješteni – stoji u priopćenju, prenosi  ivc.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook