Prethodni članak
Sljedeći članak

Poslovni klub Skup za Zagorje proslavio je sedmu obljetnicu uspješnog djelovanja


Ideja o osnivanju poslovnog kluba Dragutina Kamenskog nastala je u ožujku 2017. godine u nadi da se umrežavanjem poduzetnika i investitora dodatno potakne gospodarski razvoj i poslovna klima Zagorja. Iako je u prošlosti ta ideja nekima bila apstraktna, članstvo ovog poslovnog kluba kontinuirano raste iz godine u godinu. Upravo tome je dokaz da se 15. ožujka 2024. u dvorcu Miljana okupilo preko 80 uzvanika i članova poslovnog kluba kako bi zajedno sa predsjednikom Kamenskim proslavili razne uspjehe koji su se nizali tijekom 7 godina djelovanja, ali i nakratko nagovijestili u kojem smjeru će se klub kretati u budućnosti.

Neki od članova koji su se najranije uključili u aktivnosti kluba, Ivana Kolar, Julius Rose, prof. dr. sc. Nikola Čičak, Igor Jambrešić IDA NOVA i Mario Popić, Tvornica tekstila Trgovišće su zajedno s Dragutinom Kamenskim retrospektivno prikazali aktivnosti kluba kroz godine, te najavili mnoštvo novih i uzbudljivih događanja. Na proslavi su prisustvovali mnogi članovi i suradnici, među kojima su bili ministar gospodarstva i održivog razvoja g. Damir Habijan, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva g. Tomislav Dulibić, izaslanica župana KZŽ g. Željka Kolara gđa. Vlatka Mlakar, direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko – zagorske županije Helena Matuša, saborski zastupnik g. Žarko Tušek, bivši potpredsjednik Vlade RH i ministar financija dr.sc. Borislav Škegro, bivši potpredsjednik Vlade RH Dragan Primorac, savjetnik za gospodarstvo u Veleposlanstvu Republike Slovenije u RH Dušan Pšeničnik, predsjednik Slo-Cro poslovnog kluba Saša Muminović i načelnica općine Zagorska sela gđa. Ksenija Krivec.

Predsjednik kluba Dragutin Kamenski ponosno je istaknuo kako je „poslovni klub kroz godine radio na nizu aktualnih tema koje su zasigurno pomogle pri uključivanju našeg kraja u trendove koje je trebalo slijediti. Rad kluba bio je organiziran na način da smo svojim djelovanjem samostalno ili s drugim partnerima i institucijama sudjelovali u kreiranju i realiziranju radnih sastanaka, predavanja, konferencija i okruglih stolova o najaktualnijim temama s ciljem pronalaska najboljih rješenja za problematiku trenutka. Nadam se da će te smjernice i dalje ostati ideja vodilja ovog kluba“. Gospodin Kamenski je za kraj izjavio kako su planovi kluba za budućnost da se“još uspješnije i bolje radi na ideji povezivanja, napredovanja i promoviranja našeg dragog Zagorja“. 

Od samih početaka cilj ovog poslovnog kluba bio je poticanje kvalitetnijeg usmjeravanja poslovnih projekata u suradnji s lokalnom upravom i samoupravom kao i poticanje mladih poduzetnika i poduzeća da istaknu prednosti Zagorja kao povoljnog mjesta za život i poslovna ulaganja. U nastojanju da se stvori plodno tlo za komunikaciju o navedenim temama, Poslovni klub Skup za Zagorje je kroz godine organizirao i poticao brojna događanja u raznim područjima djelovanja. Neki od najutjecajnijih projekata poslovnog kluba bile su konferencije; „Žene u poduzetništvu“, „Pametno i zeleno Zagorje“, „Privatno zdravstvo; potencijalno rješenje zdravstvenog sustava Hrvatske“, i okrugli stolovi; “Razvoj Krapinskih Toplica kao destinacije zdravstvenog turizma – izvor zdravlja“, „Poljoprivreda u Zagorju – izazovi trenutka“, „Nekretnine i biznis“ te „Gospodarstvo Zagorja; analiza i poljoprivreda u Zagorju – izazovi trenutka“.  Iz ovakvih projekata je vidljivo kako je rad Poslovnog kluba Skup za Zagorje usmjeren temama koje se fokusiraju na razvoj gospodarstva, održivi razvoja i turizam, zaštitu okoliša i prirode, razvoj urbanih područja i regionalnu /međunarodnu suradnje, te se edukacijom i razmjenom mišljenja stručnjaka svakim projektom bliži svojem cilju unaprijeđenija poslovne klime Zagorja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook