Prethodni članak
Sljedeći članak

Sirene za uzbunu na Kosovu, zatvoreni granični prijelazi. Oglasila se Srbija

Situacija je uzavrela...


Danas poslijepodne u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice čule su se sirene za uzbunu. Bile su vrlo glasne, što je uspaničilo mnoge građane, a posebno ljude s malom djecom koji su se zatekli na ulici, javlja KosSev. Građani sa sjevera Kosova javljaju da se na više lokacija postavljaju barikade, prenosi Index.

Napetosti dolaze uoči zabrane koja će u ponoć stupiti na snagu na Kosovu, a koja će braniti ulazak na kosovski teritorij  osobama s identifikacijskim iskaznicama Srbije. Umjesto toga izdavat će tromjesečni "ulazno-izlazni dokument".

AZabranjuje se i korištenje registarskih oznaka KM (Kosovska Mitrovica) izdanih u Srbiji za gradove na sjeveru Kosova, bivše srpske pokrajine koja je 2008. proglasila neovisnost koju Beograd ne priznaje.

Riječ je o recipročnim mjerama jer Srbija već 11 godina ne dopušta ulazak građanima Kosova s kosovskim dokumentima, nego im izdaje posebne dozvole.

 

Šefa ureda predsjednika Kosova: Vučić je naredio postavljanje barikada

"Po Vučićevom izravnom nalogu, ilegalne strukture Srbije na Kosovu su postavile barikade na nekim cestama na sjeveru. Ovo je očigledan pokušaj potkopavanja vladavine prava na Kosovu. Vučić snosi punu odgovornost za bilo kakvu eskalaciju situacije na terenu. Neće uspjeti", tvitao je Blerim Vela, šef ureda predsjednika Kosova.

 

Oglasila se Srbija

Ministarstvo obrane Srbije oglasilo se priopćenjem o stanju na sjevernom Kosovu.

"Povodom velikog broja dezinformacija koje u eter namjerno plasira prištinska administracija i koje se šire putem lažnih računa na društvenim mrežama i pojedinih internet portala, a u kojima se navodi kako je tobože došlo do nekakvih sukoba Vojske Srbije i takozvane kosovske policije, Ministarstvo obrane priopćuje da Vojska Srbije za sada nije prelazila administrativnu liniju i nije ni na koji način ulazila na teritorij Kosova i Metohije", napisali su.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook