Prethodni članak
Sljedeći članak

SIGURNO U ŠKOLU S HAK – om: Prvašići učili kako se pravilno ponašati u prometu


HAK je i ove godine u suradnji s Auto moto klubom Oroslavje na području Krapinsko – zagorske županije proveo akciju 'Sigurno u školu s HAK – om 2022' u nekoliko osnovnih škola.

Radi se o prometno – edukativnoj akciji dugi niz godina, a u svrhu da bi se djeca uzrasta od 5 do 8 godina upoznala s pravilnim ponašanjem u prometu, odnosno onime s čime se susretu na putu do škole, odnosno od škole do kuće.

Kako su nam rekli iz AMK Oroslavje, u akciji je ove godine sudjelovao 101 učenik, u osnovnim školama u Gornjoj Stubici, Oroslavju i Stubičkim Toplicama.

Proveli smo predavanje u trajanju jednog školskog sata, što je odradio naš stručni predavač Ivan Sever, a potom smo išli na teren, gdje smo u suradnji s policijskim djelatnikom Policijske postaje Donja Stubica, djecu naučili što je pješački prijelaz i nogostup, kako se sigurno prelazi cesta i kako se treba pravilno ponašati u prometu – pojasnio je Vladimir Pavlina iz AMK Oroslavje.

Učenicima su podijeljeni i prigodni pokloni, bijele majice i flourescentne ruksake s bojankama, slikovnicama i brošurama, koje je pripremio HAK.

Iz AMK Oroslavje zahvaljuju i ravnateljicama navedenih osnovnih škola na suradnji, kao i čelnicima jedinica lokalnih samouprava koji su osigurali drvene bojice za učenike koji su sudjelovali u akciji.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook