Prethodni članak
Sljedeći članak

[SEKS-korupcija] Neki službenici hrvatskog sustava javnih usluga traže seks za protuuslugu

Dokument Global corruption barometer za 2021. kao jednu od kategorija navodi "sextortion", oblik korupcije koji je ujedno i seksualno iskorištavanje

  • mito seks iznuda

    Foto: Ilustracija


Transparency International objavio je rezultate obimnog istraživanja o učestalosti i prirodi korupcije u 27 zemalja EU-a. Osim što je Hrvatska u najvećem dijelu opisana kao jedna od najkorumpiranijih članica Unije, priroda pojedinih kategorija korupcije koje se odnose na našu zemlju opisuje još i mračniju sliku od samih brojki – prenosi RTL.

Dokument Global corruption barometer za 2021. kao jednu od kategorija navodi "sextortion", oblik korupcije koji je ujedno i seksualno iskorištavanje, situacija u kojoj osoba iz sustava javnih usluga, a koja nudi koruptivnu uslugu, za to traži seks kao protuuslugu.

Što se Hrvatske tiče, 13 posto ispitanika odgovorilo je da se ili osobno suočilo s takvim oblikom pritiska ili zna za konkretan slučaj nekoga koga je pružatelj javnih usluga ucjenjivao traženjem nekog oblika seksa. Jedina gora od Hrvatske u EU je Bugarska u kojoj je 17 posto ispitanih odgovorilo pozitivno na ovo pitanje – javlja RTL.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook