Prethodni članak
Sljedeći članak

Najstarije zagorsko dobrovoljno vatrogasno društvo dobilo novog predsjednika

Ispred Vatrogasne zajednice KZŽ skupštini je nazočio tajnik Rajko Jutriša te gradonačelnik Grada Krapine koji je ujedno i dugogodišnji član vatrogasnog društva, a prije odlaska na dužnost gradonačelnika 2013. g. bio je i predsjednik DVD-a Krapina


Proteklog je vikenda održana 146. redovna godišnja izborna skupština DVD-a Krapina. Radi se o najstarijem dobrovoljnom vatrogasnom društvu u Krapinsko-zagorskoj županiji i jednom od najstarijih na području RH, koje je osnovano 1875. godine.

Na skupštini su izabrani za predsjednika Vjekoslav Kranjčec i zapovjednik Mario Gerić. U upravni odbor izabrani su Hrvoje Fabijančić, Laura Kranjčec, Slavko Presečki, Ivan Topolovec, Tomislav Topolovec, Dražen Strabić, Hinko Strahinec i Josip Vincelj, a u Zapovjedništvo Marin Bratinčević, Miljenko Buzina, Žarko Leljak, Daniel Pelin mlađi, Daniel Pelin, Tomislav Topolovec, Josip Vincelj i Ivan Zemljić. Izabrani su i članovi Nadzornog odbora u sastavu Mirko Gretić, Dražen Kantolić, i Stjepan Vuzem (predsjednik).  

Podijeljena su i priznanja zaslužnim članovima DVD-a . Spomenice za 10 godina u vatrogastvu dobili su Goran Blagojević, Anita Gerić, Dragutin Kozina i Ivana Nežmahen, brončane medalje Marko Dolički, Hrvoje Fabijančić, Josip Peček i Robert Ranogajec, srebrnim medaljama okićeni su Neven Topolovec, Darko Kantolić, Dražen Kantolić, Tanja Matković, Vjekoslav Kranjčec, Mirko Golub i Romano Krstić, a srebrnu plamenicu dobio je Franjo Leljak.

Ispred Vatrogasne zajednice KZŽ skupštini je nazočio tajnik Rajko Jutriša te gradonačelnik Grada Krapine koji je ujedno i dugogodišnji član vatrogasnog društva, a prije odlaska na dužnost gradonačelnika 2013. g. bio je i predsjednik DVD-a Krapina. U svom pozdravnom govoru čestitao je novoizabranom vodstvu, zahvalio se dosadašnjem te naglasio kako su proteklih godina značajna sredstva uložena u vatrogastvo na području Grada Krapine. DVD Škarićevo sagradilo je novu garažu, DVD Lepajci je uredio pročelje na vatrogasnom domu te dvoranu, a uređuje i dvoranu koja će biti dom za Gradski puhački orkestar Krapina. Ove godine planirana su i sredstva za uređenje pročelja i zamjenu stolarije na Vatrogasnom domu u Donjoj Šemnici, a što se tiče DVD-a Krapina u prijašnjim godinama zamijenjeno je krovište te je uređena unutrašnjost, a znatna sredstva uložena su u vozni park u DVD-ima i JVP na području Grada Krapine.

Naglasio je kako će Grad nastaviti pomagati vatrogastvo jer su oni jedina prava operativna snaga koja uvijek najbrže pomaže i intervenira u svim situacijama i nepogodama. Iako je u proteklom vremenskom razdoblju puno uloženo u uređenje vatrogasnih domova, nabavu vozila i opreme, najveću pažnju sada treba posvetiti privlačenju novih članova kako sve uređeno i napravljeno ne bi zjapilo prazno, a da bi nabavljenu opremu imao tko koristiti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Prometna nesreća na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvora NOVIGRAD i odmorišta VUKOVA GORICA u smjeru Dubrovnika. Molimo korisnike za strpljenje. Prometna nesreća na autocesti A4 Goričan-Zagreb između čvora BREZNIČKI HUM i čvora KOMIN...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program