Prethodni članak
Sljedeći članak

Šefu policije prijeti zatvor! Razlog je u vikendici


Uskok je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom podigao optužnicu protiv dvojice policajaca zbog zlouporabe položaja i krivotvorenja isprave.

Optužnicom se prvookrivljenog (56) tereti da je od 1. lipnja do 4. listopada lani, kao načelnik Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka u najmanje deset navrata neovlašteno za svoje privatne potrebe koristio službeno vozilo MUP-a.

Službenim vozilom koristio se za prijevoz na relaciji od posla u Rijeci do vikend-kuće u Senju. Tako je na štetu MUP-a pribavio korist od najmanje 206,56 eura, koliko iznosi ukupni trošak potrošenog goriva, tvrde u Uskoku.

Kako neslužbeno doznaje N1, riječ je o Damiru Brnasu (56), bivšem načelniku u riječkoj Policijskoj upravi.

Drugi se policajac (61) tereti da je od 1. kolovoza do 4. listopada lani kao policijski službenik Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka, u nadzornu knjižicu MUP-a za Brnasovo službeno vozilo upisao netočne podatke o prijeđenoj kilometraži i relaciji.

Učinio je to premda je znao da ti podaci ne odgovaraju stvarnom stanju, a potom ih je potvrdio svojim potpisom, zaključuju u Uskoku. Šefu policije zbog toga prijeti zatvor jer je riječ o težem kaznenom djelu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook