Prethodni članak
Sljedeći članak

Sanira se klizište u Klokovcu, najavljena i gradnja rotora kod Konzuma u centru Krapinskih Toplica

Ovo je druga faza sanacije klizišta u Klokovcu koje obuhvaća tri zidane potporne konstrukcije


Županijska uprava za ceste Krapinsko – zagorske županije krajem travnja započela je radove na drugoj fazi sanacije klizišta na cesti u naselju Klokovec u Krapinskim Toplicama. Radove su danas obišli župan Željko Kolar i ravnatelj ŽUC –a Stjepan Sirovec.

-Klizište na ŽC 2155 koja se proteže od centra Krapinskih Toplica prema Tuheljskima u naselju Klokovec aktivno je već nekoliko godina i značajno utječe na sigurnost prometovanja. Iz toga je razloga prije nekoliko godina sanirana prva faza, izgrađen je prvi dio potporne konstrukcije. Radovi na ovoj drugoj fazi duljine 570 metara duljine obuhvaćaju 3 potporne zidane konstrukcije i to jedan armirano betonski zid duljine 85 m i dva suhozida, od 73 i 44 m. Osim tih potpornih konstrukcija, predviđen je kontrolirani prihvat oborinske odvodnje te prihvat dreniranih podzemnih voda te samu rekonstrukcija kolničkog zastora – rekao je ravnatelj ŽUC-a Stjepan Sirovec.

Radovi su vrijedni nešto više od 1.870.000 kuna, a izvođač radova je tvrtka Završni radovi Krešo iz Krapinskih Toplica. Rok za završetak je 15. srpnja. Ovaj projekt ŽUC radi u suradnji sa Krapinsko – zagorskom županijom i Hrvatskih vodama koje sudjeluju u sufinanciranju sa 55%.

-U četiri godine na području općine Krapinske Toplice 10, 2 mil. kuna investicija, od toga 3,8 mil. kuna uloženo je na sanaciju klizišta, a ostatak na modernizaciju županijskih cesta – ulica, od toga 2,5 milijuna kuna u Zagrebačku ulicu - rekao je župan Željko Kolar, ističući da Krapinske Toplice kao turističko mjesto, koje ima smještajne kapacitete i zdravstvene ustanove moraju biti dobro prometno povezane i imati kvalitetne prometnice.

Najavio je i da će kod Konzuma graditi rotor te da su u postupku projektiranja rotora koji bi se trebao izgraditi iduće godine. U programu ŽUC-a i je nastavak uređenja Mihanovićeve ulice s izlazom na državnu cestu. Župan je rekao i da se čeka da se riješi situacija s kineskim investitorima hoće li graditi hotel ili neće kako bi se s Općinom mogla dogovoriti i izgradnja nogostupa, a s distributerima, prije svega, sa Zagorskim vodovodom i zamjena kompletno nove infrastrukture u trup ceste u sjedište Krapinskih Toplica koje, nažalost, konstatirao je, nisu uređene kako bi trebale biti kao jedno pravo turističko središte.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook