Prethodni članak
Sljedeći članak

Iz programa ŽUC – a s 2 milijuna kuna sufinancira se izgradnja nogostupa u 8 općina i gradova

Župan je obišao radove na izgradnji nogostupa u naselju Gredice


Župan Željko Kolar obišao je i radove na izgradnji nogostupa uz županijsku cestu Ž2186 u naselju Gredice na području Grada Klanjca.

Riječ je o izgradnji zadnje, 4. faze dionice nogostupa, koji se gradi četiri godine u dužini 5,5 km, a ova zadnja dionica dužine je 440 m i u nju je ugrađena i odvodnja, rekao je gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek. - Ova dionica nam je posebno bitna jer je dosta prometna, a uz to, učenici prema Mihanović Dolu tom dionicom idu na autobusnu stanicu za putovanje dalje. Moramo osigurati siguran put za sve pješake, učenike, a najvažnije je da je ova dionica koja je do sada izgrađena postala jako dobra meka za naše ljude koji tu šeću – rekao je gradonačelnik.

Četvrta dionica je vrijednosti 900 tisuća kuna. - Sufinanciramo je zajedno sa ŽUC – om koji sudjeluje s 300 tisuća kuna i Ministarstvo graditeljstva sa 120 tisuća kuna, ostalo su naša vlastita sredstva. Do kraja 10. mjeseca dionica bi trebala biti završena – rekao je Brlek.

Ravnatelj ŽUC – a Stjepan Sirovec pojasnio je da se Županijska uprava za ceste osim standardnih problema poput klizišta i propusta, sukladno financijskim mogućnostima, uključuje i sufinanciranje radova komunalne infrastrukture uz županijske i lokalne ceste.

Župan Željko Kolar napomenuo je da su Krapinsko – zagorska županija i ŽUC svjesni što znači sigurnost u prometu. – Zato imamo jedan poseban program unutar proračuna ŽUC – a, na temelju kojega raspisujemo javni poziv gdje se mogu javiti JLS za sufinanciranje izgradnje nogostupa kao što je ovaj. Ove godine u proračunu smo osigurali 2 milijuna kuna i javilo se 13 JLS. Nakon ocjene dokumentacije, odabrali smo ih 8 za sufinanciranje u visini 2 milijuna kuna. S obzirom da su ovo velike dionice, treba 3,4 godine da bi se realiziralo do kraja, pozivam sve načelnike i gradonačelnike da u suradnji sa ŽUC -om projektiraju i da se javljaju na naš natječaj. S obzirom na velik interes, mi ćemo u sljedeće 3 godine izdvojiti po 3 milijuna kuna, dakle 9 milijuna kuna, i uz neka druga sufinanciranja iz pojedinih ministarstava i udio općina i gradova, mi bi mogli u 3 godine preko 20 milijuna kuna uložiti u izgradnju novih nogostupa, a to je jako bitno zbog sigurnosti pješaka – zaključio je župan.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook